ביום חמישי האחרון הוגשה תשובת המדינה לבג"ץ בתשובה לעתירה שהגישו ארגוני שמאל בדרישה לפנות את נוכחות הישיבה מחומש. תשובתם עסקה בעיקר בסוגיית הדרישה לפינוי מיידי של היישוב, אך בשולי הדברים התייחסה לאירועים שעומדים בלב קמפיין "אלימות המתנחלים". בכך הטיל המסמך הממשלתי ספק רב בעצם האמינות שבדיווחים על אותם האירועים.
"אלימות המתנחלים" הפכה למטבע לשון בו משתמשים גורמים בשמאל בעיקר כטיעון אשר בגינו יש לפנות יישובים או שכונות ביהודה ושומרון. בחודשים האחרונים ארגוני שמאל הפועלים ביו"ש דיווחו על מספר אירועי אלימות שבוצעו בידי "מתנחלים" בגבעות השומרון, שהפכו לסיבה לפינוי יישובים או למנוע הסדרה של נקודות ההתיישבות שמחכות לחיבור סדיר לחשמל ומים.
כאשר כינה סגן השרה יאיר גולן את מתיישבי חומש "תתי אדם", הסבירו בסביבתו כי הוא התכוון לתקרית עליה דווח לפני כחודש לפיה נערים שהגיעו לתמוך בישיבת חומש, יחד עם תלמידי הישיבה ניפצו מצבה בבית קברות בכפר בורקה הסמוך למקום.
"לגבי אירוע ניפוץ מצבות בבורקה מיום 03.01.22, בבדיקה במערכות המשטרה לא נפתח אירוע ביום זה. עם זאת, ביום 23.01.2022 הוגשה תלונה במשטרה על-ידי תושב בורקה על גרימת נזק, ובעקבות תלונה זו נפתח תיק חקירה", נכתב בתשובת המדינה, וכאמור עולה הספק בקשר לאמינות הדיווח ולקשר שלו עם ישיבת חומש.
בדיווח אחר סופר על "מתנחלים" שתקפו ופצעו פלסטיני בכפר בורקה הסמוך. גם הדיווח הזה מתואר באופן שונה בתשובה שהוגשה: "יצוין כי ביום 17.12.2021 דווח על ישראלים המעוניינים לעלות לחומש, אולם בהגעת הכוחות לא היו ישראלים במקום. בהמשך אותו היום התקבל דיווח על ישראלים שנכנסו לבורקה, אולם לא דווח על היזק או נפגעים ואין פרטי חשודים".
החקירה היחידה שעודכן כי יש חשוד בעניינה היא חקירתו של ראש ישיבת חומש, הרב אלישמע הכהן, אשר עוכב לחקירה לפני כחודש וחצי אך הוחלט לדחותה עד לאחר השבעה על תלמיד ישיבתו יהודה דימנטמן. במסמך נכתב כי "הרב אלישמע כהן אשר הוכרז כדרוש חקירה, תוכנן להיחקר לפני הפיגוע וחקירתו נדחתה, והוא עתיד להיחקר בעת הקרובה".
ביום שישי האחרון, 4.1 התקיים בכפר בורין "אירוע נטיעות" של פעילי שמאל קיצוניים יחד עם פלסטינים. במהלך המפגן החלו חיכוכים בין המפגינים לבין כוחות הביטחון שהוצבו במקום, ופעיל שמאל אף תקף באלימות חייל ועוכב לחקירה. מן הראוי שיקויים במהירות האפשרית כנס בנושא "אלימות השמאלנים".