ישראל נמצאת במערכה עקבית ורבת ממדים להחלשת איראן, תיאר היום (שני) גורם מדיני בכיר. במהלך הערכת המצב הביטחונית של ישראל לשנת 2022, הוגדרה איראן כאיום המרכזי, לא רק בתכנית הגרעין שלה. "יש פה שינוי טקטוני בתפיסה שלנו ובשינוי היעד. עד עכשיו הפוקוס על איראן היה רק בנוגע לגרעין. ב-2015 נחתם ההסכם וב-2018 ארה"ב יצאה ממנו. ירשנו פה בור מאוד גדול, כי לא היה 'פלאן בי' פנימי שלנו", מתאר הגורם המדיני. כלומר, לדבריו – לא הייתה תכנית מסודרת להתנהלות ישראלית, במידה ותכנית 'מקסימום הלחץ' הכלכלי של ממשל טראמפ על איראן, לא תצלח.
"הקצנו מאות מיליוני שקלים כדי לסגור את הפער, המודיעיני והמבצעי. אנחנו סוגרים במהירות את הפער", הוסיף הגורם. האיום האיראני, הוא ממחיש, רחב הרבה יותר מאשר הגרעין: "70% מבעיותיה הביטחוניות של ישראל מקורן באיראן. איראן מממנת 100% מתקציב חיזבאללה והג'יהאד האסלאמי וכ-20% מחמאס. הם השכילו במשך כ-30 שנה להציב מסביבנו את כל הגורמים הללו ולהטריד אותנו. המטרה שלהם היא להפוך את חיינו כאן לקצרים, מרירים, עלובים וקשים. הם רוצים שנוטרד ואכן הוטרדנו. שיחקנו לידיהם".
עוד אמר הגורם כי "משך שנים נלחמנו נגד זרוע איראנית במימון איראני. כמה זה נוח זה שאנחנו מתקוטטים על גבולות המדינה, עסוקים בחמאס, בג'יהאד אסלאמי ובחיזבאללה בכל העשור האחרון, משותקים ולא עושים כלום אל מול שורש הדברים, כשהם יושבים שם, 1000 ק"מ מאיתנו, בניחותא בלי בעיה". והמערכה- מתנהלת כל העת. "אנחנו מצויים במערכה ארוכה, עקבית ורבת ממדים להחלשת איראן. החלשתה קודם כל בממד הכלכלי, באמצעות שלל פעולות – כלכליות, מדיניות, סיכוליות, חשאיות וגלויות, בסייבר ובתחומים נוספים. המטרה מבחינתנו היא להטריד אותם אצלם בבית, כדי שיהיו עסוקים בעצמם. שהם ייחלשו ויהיו בעלי פחות כסף ואנרגיה כי הם ראשית הצירים. המערכה תהיה מתמשכת, היא לא תקרה בשנה אחת ולא בשנתיים".
הדברים נאמרים בצל מה שנראה כהתקרבות להכרעה בשיחות הגרעין בווינה. על רקע זה, צפוי ראש המל"ל אייל חולתא, להמריא הלילה לארה"ב, כדי להיפגש עם היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ק סאליבן. חולתא התייחס היום לתיאום עם האמריקנים בנושא האיראני, ואמר כי "אנחנו לא רואים כל נושא ונושא עין בעין, אבל התיאום הוא עמוק, חשוב ואסטרטגי ואנחנו עובדים עליו".
ראש הממשלה נפתלי בנט תיאר היום בשיחה עם כתבים כי מרבית השיחה הטלפונית שהתקיימה אמש בינו ובין נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, עסקה בנושא האיראני. "בירכתי אותו על החיסול של מנהיג דאע"ש, ואמרתי לו שזה מעביר מסר טוב מאוד לאזור לגבי איך מתמודדים מול תוקפנות. רוב השיחה עסקה בנושא איראן והשיחות שמתקיימות כרגע בווינה. אני מעדיף לא להתייחס לתוכן הדברים עצמם. העמדה שלנו ידועה", אמר בנט שהתבטא בימים האחרונים כמה פעמים כי ההעדפה של ישראל כעת היא כי השיחות בווינה יסתיימו ללא הסכם. "אתמול הבעתי את אותה עמדה בממדים ובזוויות חדשות קצת", אמר בנט.
הוא תיאר כי הזמין את הנשיא ביידן לביקור, וביידן נענה מיד. "הוא אמר שישמח להגיע כבר השנה וזה דבר משמעותי. הוא חבר אמת של ישראל". בנוגע לאיראן, הוסיף בנט, "אני הבהרתי, ושמחתי גם שהוא הבהיר בצורה מפורשת, שישראל תשמור על חופש פעולה בכל מצב. זה חשוב מאוד וזה גם נכון. אנחנו נשמור על חופש פעולה ללא קשר למה יהיה, עם או בלי הסכם. אלו דברים שגם אמרתי לו בעבר. זו נקודה חשובה מאוד שהיא ביסוד המהלך שלנו ביחס לאיראן".