כחודש לאחר אישור מתן מנת הבוסטר הנוספת, ובצל נטישת התו הירוק והירידה בתחלואה, צה"ל הודיע למשרתיו כי הזכאים לקבלת מנה רביעית יוכלו להזמין תור לחיסון במרפאות הצבאיות.
היום (ד') הודיע הצבא כי אלה שחלפו להם ארבעה חודשים לפחות מקבלת החיסון השלישי, יוכלו להתחסן במנה הרביעית במרפאות האזוריות של חיל הרפואה. כזכור, בסוף ינואר החלו קופות החולים בחיסון בני 18 ומעלה.
נכון להיום, 5,446 משרתים בשירות חובה, קבע ועובדי צה"ל מאומתים לנגיף קורונה במצב קל ו-4,010 משרתים נמצאים בבידוד ביתי. בשיא ההתפרצות (אמצע ינואר) היו בצה"ל 12,635 מאומתים וחולים בקורונה. הצבא, שמהווה מדד לשינוי מגמות לאורך כל משבר הקורונה, חווה תוך פחות מחודש ירידה חדה של כמעט 50 אחוז במספר המאומתים. במשרד הבריאות מקווים לראות ירידה כזו גם בכלל האוכלוסייה.
לאחר הירידה הוחזרו כלל היחידות לשגרת אימונים מלאה, כולל יחידות המילואים. אימוני המילואים בצה"ל יתקיימו כבשגרה, תוך הקפדה על קפסולות, ריחוק חברתי ועטיית מסכות. ההחלטה על דחייה או שינוי מתווה האימונים היא של מפקד מז"י ליחידות היבשה, מפקד פקע"ר ליחידות פקע"ר ומפקדי האגפים והזרועות בגזרתם.
משרתי המילואים שנחשבים מחוסנים, מחלימים או מחלימים-מחוסנים, יוכלו להשתתף בפעילות מבצעית ללא הגבלה. בהנחיות שאושרו על ידי אגף המבצעים בצה"ל משרתי מילואים שאינם עומדים בקריטריונים לעיל יידרשו לבצע בדיקת אנטיגן ביתית או מוסדית טרם קליטה לשירות. חייל מילואים שזומן לתע"ם, אימון ארוך, ואינו עומד בתנאים, יעבור בדיקת אנטיגן במרפאה. חייל מילואים שזומן לחד או דו יומי לא יהיה זכאי לבדיקת אנטיגן צבאית. אם חייל המילואים יסרב להיבדק ביחידה, לא יגויס לשמ"פ ולא יקבל ימ"מ על הגעתו. תוצאה שלילית בבדיקה תאפשר גיוס למילואים, תוצאה חיובית בבדיקה – החייל יופנה להמשך טיפול מול קופת חולים, לא יגויס לשמ"פ ויקבל חד יומי בלבד על הגעתו. לצד זה בצה"ל מדגישים כי אין זימון אנשי מילואים לימי כיף, הווי וכדומה.