בעקבות הדחתו של איש התקשורת יעקב ברדוגו מגלי צה"ל, ראשי מפלגות הימין באופוזיציה הכריזו הערב (ה') שידירו את רגליהם מהתחנה עד להודעה חדשה. בין היתר לא יעלו לראיונות בעצמם ויסרבו גם לפניות לקחת חלק בשידורים.
במהלך שיחה שקיים ראש האופוזיציה בנימין נתניהו עם יו"ר ש"ס אריה דרעי, יו"ר יהדות התורה משה גפני ויו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ', נוסחה ההודעה לפיה, "לאחר הדחתו השערורייתית של יעקב ברדוגו מגלי צה"ל, ראשי מפלגות המחנה הלאומי החליטו להשעות את הראיונות בגלי צה״ל עד להודעה חדשה והם קוראים לכל מי שדוגל בחופש הביטוי לעשות זאת". הם אף קראו לסגירת גלי צה״ל לאלתר.
עם פרסום ההודעה בא גם מבול הודעות של חברי כנסת מימין שביקשו להבהיר שאף הם לא יתראיינו בתחנה. כך, למשל, השר לשעבר אמיר אוחנה הצהיר: "לאור פיטוריו של ברדוגו ועד להודעה חדשה, לא אתראיין עוד בגל"צ. מי שמעוניין להאזין לרדיו צפון קוריאה – שיבושם לו".
"מכאן קדימה לא אתראיין בתחנה ואפעל ככל יכולתי להוביל לסגירתה", הוסיף ח"כ עמיחי שקלי, ואילו ח"כ פטין מולא מהליכוד שינה את תמונתו בטוויטר לתמונתו של יעקב ברדוגו כאות הזדהות ומחאה.
שתי שאלות עלו לאור החרם שנקטו באופוזיציה נגד גלי צה"ל: כמה זמן הוא יחזיק מעמד ומי ייכנע ראשון? מערכת גלי צה"ל זקוקה למרואיינים מעניינים ואטרקטיביים שיודעים לנפק כותרות כמו חברי הכנסת, או הפוליטיקאים האלו שזקוקים לכמה שיותר כלי תקשורת שישמיעו את קולם ויפריחו את משנתם? רק הזמן יוכל להעיד, אך כרגע נראה שהחרם לא יחזיק מעמד הרבה זמן.
כל מה שצריך כדי שהחרם הזה יישבר הוא המשברון הקטן ביותר, וחברי המפלגות המחרימות לא באמת כפופים להסכם כתוב כלשהו. בנוסף, יש לא מעט קשרים ואפילו חברויות בין אנשי גל"צ לבין נבחרי הציבור, שיקשו על ההסכם ברמה האישית להחזיק מעמד.