סין עלולה לנצל את המשבר באוקראינה ולעשות משהו "פרובוקטיבי" באסיה בזמן שמעצמות המערב מתמקדות בהפגת המתיחות עם רוסיה, הזהיר הבוקר (ד') גנרל אמריקני.
הפריסה הרוסית של יותר מ-100 אלף חיילים על גבולות אוקראינה עוררה חשש בוושינגטון ובבירות מערביות אחרות מפני פלישה מתקרבת. אך גנרל קנת' וילסבאק, מפקד כוחות האוויר של ארה"ב באוקיינוס השקט, ציין כי סין יישרה קו עם רוסיה במשבר, והעלה שאלות לגבי כוונותיה שלה באסיה.
"מנקודת המבט של האם סין תראה מה קורה באירופה ו… תנסה לעשות משהו כאן באינדו-פסיפיק – בהחלט כן, זה מדאיג", אמר וילסבאק, תוך שימוש במונח הצבאי-אמריקני לאזור עליו הוא אחראי.
"יש לי את החששות שלי שהם ירצו לנצל את המצב", הוסיף בשיחה עם כתבים בשולי תערוכת אוויר בסינגפור. "לא יהיה מפתיע אם הם ינסו משהו שעלול להיות פרובוקטיבי, ויראו איך הקהילה הבינלאומית תגיב".
לדברי וילסבאק, כאשר בייג'ינג הביעה תמיכה ברוסיה בעימות באוקראינה, הוא ניהל שיחות עם צוותו ו"ישויות" אחרות באזור על ההשלכות. הפיקוד של וילסבאק, שמבוסס בהוואי, ימלא תפקיד מרכזי אם יפרוץ סכסוך באוקיינוס השקט.
במהלך השנים, בייג'ינג הואשמה בהעלאת המתיחות באזור, שכן היא ביצרה באופן מתמשך את שליטתה באיים מרכזיים בים סין הדרומי.
בייג'ינג תובעת בעלות כמעט את כל הים, אך התביעה הזו חופפת לאלה של טייוואן וארבע מדינות אחרות בדרום-מזרח אסיה – ברוניי, מלזיה, הפיליפינים וּוייטנאם. בעוד שלארה"ב ולמדינות מערביות אחרות אין טענות שם, הן חוששים שהשליטה הסינית תפגע בחופש הניווט בנתיב המים האסטרטגי.
בחודשים האחרונים, סין גם הגבירה את הלחץ על טייוואן – אותה היא רואה כחלק משטחה – על ידי שליחת מטוסי קרב מעל האי.
לדברי וילסבאק, כאשר סין בוחנת משברים, היא שוקלת האם "זו הזדמנות לרווח". הוא לא נכנס לפרטים לגבי מה שסין עלולה לעשות בדיוק במהלך המשבר באוקראינה, ואמר רק שיש "כנראה מספר אפשרויות" שפתוחות לבייג'ינג.