מדינת ישראל מציינת היום את פטירתם של יותר מ- 10,000 איש ואישה נספי מגפת הקורונה ושר הבריאות ניצן הורוביץ לא מוצא לנכון לצייץ או לומר דבר על העניין. בחודש האחרון מתו יותר מ-1,000 בני אדם ובטוויטר של הורוביץ היה חשוב לו יותר לספר לנו שנפגש עם חברי קונגרס אמריקנים שסיפרו לו ש ״הממשלה שלכם היא כמו משב רוח רענן".
הפעם האחרונה שהעז שר הבריאות הורוביץ לכתוב את המילה המגונה קורונה הייתה ב-9 בפברואר, כאשר האשים אותה שהביאה אותנו למצב קריטי בבריאות הנפש בקרב ילדים ונוער והזכיר שזו מגפה שקטה שלא פחות חמורה מהקורונה. ב-6 בפברואר, גם אז לא דיבר חלילה על הנגיף ששוטף את ישראל ומפיל אינספור חללים אלא הזכיר כי "אנחנו נאבקים בסרטן כאילו אין קורונה". מנגד, מאז ה-9 בפברואר צייץ לא פחות מ-9 ציוצים הנוגעים לקהילת הלהט"ב.
את המילה הגסה 'אומיקרון' העלה על מקשי מקלדתו בפעם האחרונה לפני כחודש וחצי, ב11 בפברואר, כשעדכן על החלטת נוספת להקלה וביטול מגבלות המגפה. הוא שיתף בשמחה כי הבידוד למאומתים מתקצר ל-7 ימים והבהיר כי "אנחנו לא נחייב בידוד מעבר למה שנדרש – כדי לשמור על הבריאות, וגם על העבודה והמשק, החינוך, התרבות וכדי לאפשר ככל הניתן חיים לצד הקורונה". מתברר שהוא עמד בהתחייבותו לאפשר חיים לצד הקורונה אבל הקפיד לא הזכיר מילה על אלו שימותו בגלל הקורונה.

מעל אלף ישראלים נפטרו מקורונה בשלושת השבועות הראשונים של פברואר 2022, עשירית מנפטרי הקורונה בישראל מתחילת המגיפה, למרות זריקות בוסטר נוספות ו-4 בסך הכל והתרופות הכי יעילות בעולם. כאלף ושבעה מאות אנשים מתו בגל האומיקרון. על פי נתוני התמותה הכוללת מכל סיבה שהיא, במהלך גל אומיקרון התמותה הכוללת קפצה ב-20%, והיא הגדולה אי-פעם בתקופה דומה בישראל לפני המגיפה, רף חריג לעומת מדינות מפותחות אחרות, המלמד על אי-ספיקה מאוד משמעותית.
בדיון הבוקר בוועדת הבריאות בראשות ח"כ עידית סילמן, ייצג פרופ' נחמן אש, מנכ"ל משרד הבריאות, את מדיניות הממשלה וטען כי "מערכת הבריאות בישראל לא קרסה ולא הייתה קרובה לקריסה". בניגוד לקולות הקשים שעלו מהשטח בבתי החולים ובמרפאות והעידו על קריסת שירותי הבריאות לחולים, טען אש כי "מערכת הבריאות בישראל לא קרסה ולא הייתה קרובה לקריסה. אף אחד לא קרס, לא בתי החולים, לא קופות החולים, לא המוסדות הגריאטריים, לא בתי החולים הפסיכיאטריים וגם לא משרד הבריאות שניהל את האירוע".
עם זאת, אש הציג פרשנות אחרת למצב הקשה בבתי החולים וטען כי "לעומס יש מחיר – הטיפול בחולים רבים אחרים נדחק הצידה ונדחה כי היה צריך לסגור מחלקות ולרכז חולים במחלקות וזה היה אתגר ניהולי גדול", והודה כי "לעומסים היה מחיר בחיי אדם, יכולת הטיפול נפגמת והתמותה עולה. יש לזה מחיר גם בשחיקה של הצוותים הרפואיים".
במהלך הדיון טען מנהל בית החולים שערי צדק, פרופ' עופר מרין כי: "היה עומס קשה, אבל צלחנו את הגל את באופן מיטבי". זאת למרות שרק לפני כשבוע בית החולים שבראשו הוא עומד סירב לקבל חולים למשך שעות רבות בעקבות העומס החריג. ב-8 בפברואר אמר מרין כי ״יש פער גדול בין המציאות הקשה אצלנו לבין מה שמראים בחלק מכלי התקשורת״.
הדיון בוועדת הבריאות נקבע בהצעה לדיון מהיר בנושא של חברי הכנסת, אוריאל בוסו, יעקב אשר וקטי שטרית. ח"כ בוסו אמר בדיון: "ידענו לשחרר אלף מחבלים בשביל להציל חייל אחד – נפש אחת מישראל זה עולם ומלואו. ללא חיסונים ובמצב בלתי נודע עמדנו על 6 אלף מספרים. כל אחד זה עולם ומלואו. המשפטים של שרת הפנים בעבר שמכילים מתים ועכשיו של שר האוצר שאומר שהוא חי עם המספרים האלו טוב, זה פחד פחדים. בקדנציה הקודמת עשו את המקסימום והמהלכים כדי להגיד ידינו לא שפכו את הדם הזה".