זמן קצר לפני הפגישה שאמורה להתחיל בשעות הקרובות היום (ב') בין נציגי רוסיה ואוקראינה בבלארוס סמוך לגבול האוקראיני, טוענים כלי תקשורת רוסיים המזוהים עם הקרמלין כי רוסיה אכן מעוניינת בהסכם שביתת נשק, לכאורה. לעומת זאת, בתשובה לשאלת "מקור ראשון" את שגריר אוקראינה בארץ, יבגני קורניצ'וק, מה הן תקוותיו מהשיחות, הוא השיב – "אפס".
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר אתמול בהצהרה טלוויזיונית קצרה, כי הוא לא מצפה להרבה מהפגישה שצפויה להתקיים היום. "אדבר בכנות, כמו תמיד: אני לא באמת מאמין בתוצאה של הפגישה הזו, אבל צריך לנסות כדי שלאף אזרח באוקראינה לא יהיה ספק שאני, כנשיא, פספסתי ולו סיכוי קטן לעצור את המלחמה", אמר זלנסקי.
אתמול פרסמה שגרירות רוסיה בישראל רשימת תשובות מרוכזת לשאלות שהופנו אליה בימים האחרונים מאת עיתונאים ישראלים. הרוסים כתבו כי שמו לב להצהרות הישראליות בימים האחרונים בנוגע ללחימה באוקראינה. "אנו מביעים תקווה שישראל תגלה גישה נבונה ודיפלומטית וכן תתייחס בהבנה ראויה לסיבות שהניעו את ההנהגה הרוסית להחליט על ביצוע מבצע צבאי מיוחד", נכתב.
על השאלה האם ישראל ביקשה מרוסיה לשקול לנהל משא ומתן עם אוקראינה בירושלים, השיבו הרוסים כי במהלך שיחת הטלפון שהתקיימה ביום ראשון בין בנט לפוטין, "ביוזמת הצד הישראלי", הדגישו הרוסים, הציע בנט את שירותי התיווך של ישראל בין שני הצדדים. נזכיר כי גורם מדיני ישראלי אמר אתמול כי הנשיא פוטין ציין בשיחה כי הוא נכון למשא ומתן. בהקשר זה אמר ראש הממשלה נפתלי בנט כי ישראל מוכנה לסייע ככל שתתבקש ובכל עת ביישוב המשבר ובקירוב הצדדים.
לגבי מנגנון התיאום הביטחוני בסוריה, שהוא אחד מעיקרי דאגותיה של ישראל, השיבו אתמול הרוסים בתשובות השגרירות כי הוא ימשיך לעבוד. "אנחנו לוקחים בחשבון את הדאגות הביטחוניות הלגיטימיות של ישראל. ברור ששלום ויציבות בסוריה השכנה נכללים בכך. אנו מקיימים קשרים הדוקים עם עמיתינו הישראלים, הן בדרג העליון והן בדרג של משרדי החוץ. אנחנו לא רוצים ששטח סוריה ישמש לפעולות נגד ישראל או כל אחד אחר. הנציגים הצבאיים שלנו דנים בסוגיות המעשיות של זה באופן מהותי על בסיס יומי. מנגנון זה הוכח כיעיל וימשיך לעבוד".