תמונות לוויין שפורסמו הבוקר (ג') מציגות שיירה עצומה של כלי רכב צבאיים רוסיים שעושה את דרכה לקייב מצפון. הצבא הרוסי הודיע לתושבי הבירה שהם יכולים "לצאת בחופשיות" מהעיר באמצעות כביש מהיר שנותר פתוח, ובכך רמז על הכוונה לתקוף גם מטרות אזרחיות.
מוסקבה ראתה אמש את הבידוד הבינלאומי שלה הולך וגובר, אך הנשיא ולדימיר פוטין לא הראה אף כוונה לעצירת או למתן את הפלישה לאוקראינה, בה קרבות עזים והפצצות רוסיות הרגו מאות ועוררו משבר פליטים במזרח אירופה.
עד כה נראה שהפלישה הרוסית, שהחלה בשבוע שעבר, לא הביאה להישגים המוקדמים המכריעים להם ייחל פוטין. בתחילת הפלישה היה נראה שהרוסים מכוונים למטרות צבאיות בלבד ונמנעים בתקיפות באזורים מאוכלסים, אולם בימים האחרונים גברו הדיווחים על הפצצות רוסיות במרכזי אוכלוסייה שגבו הרוגים אזרחיים רבים.
הבידוד הדיפלומטי המתעצם הוא תוצאה של המתקפה הגדולה ביותר על מדינה אירופית מאז מלחמת העולם השנייה, וההשפעה המערכתית של עיצומים מערביים מתמשכים הביאה לקריסה של כמעט 30 אחוזים בערך הרובל לפני שהתערבות הבנק המרכזי חילצה את המטבע.
שיחות הפסקת האש שנערכו אתמול על גבול בלארוס לא הובילו לפריצת דרך והאחרים על משא ומתן לא הודיעו על סבב חדש.
ארה"ב ובעלות בריתה הטילו עיצומים על הבנק המרכזי של רוסיה, על עסקים מובילים במדינה, על אוליגרכים ובכירים בממשלה כולל פוטין עצמו, ואף הדיחו כמה בנקים רוסיים ממערכת התשלומים הבינלאומית SWIFT.
טורקיה, חברה בברית נאט"ו, הנחיתה אתמול מכה נוספת על מוסקבה כאשר הזהירה את המדינות הלוחמות שלא לשלוח ספינות מלחמה דרך מיצרי הבוספורוס והדרדנלים המפרידים בין הים השחור לים התיכון, ובכך למעשה הצרה את צעדיו של צי הים השחור הרוסי.
וושינגטון שללה שליחת חיילים לאוקראינה או אכיפת איסור טיסה רוסי כפי שביקשה אוקראינה, מחשש להסלמה בין שתי המעצמות הגרעיניות המובילות בעולם. עם זאת, ארה"ב ובעלות בריתה הבטיחו את המשך הסיוע הצבאי לקייב, שעה שהנשיא וולודימיר זלנסקי הזהיר שהבירה נמצאת תחת איום מתמיד.
"עבור האויב, קייב היא המטרה המרכזית", אמר זלנסקי בהצהרה שפורסמה אתמול ברשתות. "בלמנו אותם מלשבור את ההגנה על הבירה, והם שולחים אלינו חבלנים… ננטרל את כולם".
זלנסקי הוסיף שרוסיה, שמכנה את פעולותיה באוקראינה "מבצע מיוחד", מנסה לחבל בתחנת כוח תרמית המספקת חשמל לקייב, עיר המונה 3 מיליון תושבים.