בין חברי הכנסת מתגברים היום (ה') הקולות שקוראים לקבל את הפליטים בארץ, בין היתר אלו המוגדרים כלא יהודים. עד כה הוכנסו לישראל 837 זרים בעלי דרכון אוקראיני, מתוכם סורבו 72 איש.
נציגי השמאל בכנסת התייצבו ראשונים וקראו לפתיחת שערי מדינת ישראל בפני האזרחים האוקראינים. ח"כ מוסי רז קבע מוקדם יותר היום כי "עלינו לקלוט פליטים אוקראינים בישראל. נקודה", וח"כ מיכל רוזין צייצה כי "עלינו לפתוח את הלב ואת שערי המדינה לפליטים האוקראינים שאימת המלחמה נפלה עליהם כרעם ביום בהיר, ולעשות כל שביכולתנו על מנת לסייע ולעזור בקליטת אותם פליטים. זה הזמן להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ישראל הייתה מיוזמות אמנת הפליטים לאחר מלחמת העולם השנייה והשואה הנוראה שעברה על עמנו".
ח"כ אמילי מואטי טענה כי ישראל "תימדד גם ביכולת לגלות נדיבות כלפי אלו שנסים על נפשם. זאת המשמעות של סולידריות וזה המחיר המוסרי על חברות במועדון הדמוקרטיות הליברליות. לטענתה "לא נאבד מאום מעצמתנו וממעמדנו הבינלאומי אם נגלה חמלה כלפי אוקראינים שחרב עליהם עולמם. יש לגבש תכנית שתכליתה קליטת פליטים זמנית עד סוף המשבר".
אל השלושה הצטרף שחקן חיזוק מפתיע. במהלך כנס הסייבר טען יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו כי יש להכניס לישראל את הפליטים, גם אלו שלא יהודים. "צריך לעשות כל מאמץ כדי לעצור את הטרגדיה ושפיכות הדמים באוקראינה. בישראל יש לנו ערך עליון לסייע ליהודים באוקראינה שרוצים לעלות לישראל, לבית של כל יהודי העולם. בנוסף אני תומך באשרת כניסה ללא-יהודים, לפליטי מלחמה שיגיעו לזמן קצוב בישראל".
לעומת קולות אלה, נשמעו כמובן גם קולות שמתנגדים לפתיחת שערי המדינה. בין הקולות נשמע פעילת הימין שפי פז, שאמרה כי "מזמן לא נתקלתי בדמגוגיה זולה כל כך שנכתבה גרוע כל כך. ישראל פותחת את שעריה לרווחה ובאהבה בפני פליטים יהודים. זו תכלית קיומה. ישראל מסרבת לקבל אוקראינים שאין להם זיקה לעם היהודי. שאירופה האנטישמית תקלוט אותם. כל כך פשוט".
השרה איילת שקד אמרה היום כי "אנחנו חושבים שיגיעו עשרות אם לא מאות אלפי עולים מרוסיה אוקראינה וחבר העמים, ובמועצות האזוריות יכולים לעזור בקליטתם", אך לא התייחסה ללאום שלהם.
ביום ראשון הקרוב צפויות לנחות בישראל עוד שלוש טיסות בהן כ-300 עולים, שתיים מהן ייצאו מוורשה שבפולין ומקישינב שבמולדובה, ועוד טיסה מרגשת של כמאה ילדים יתומים בחסות חב"ד תצא מיאסי ברומניה. מדובר בעולים שנמלטו מאש הקרבות באוקראינה ונקלטו במרכזי העלייה שפתחה הסוכנות היהודית והקרן לידידות במדינות שחולקות גבול משותף, והם יעברו לפנימיות ולאכסניות עד למציאת מקום קבע.