שרת הפנים איילת שקד השתתפה הבוקר (א') בישיבה בנושא היערכות רשויות המדינה להבאתם של אוקראינים ובני משפחותיהם ארצה בעקבות המצב באוקראינה. "מאז פרוץ המלחמה נכנסו 2,034 אוקראינים", אמרה שקד. "אנחנו במגמת עלייה, בימים הראשונים למלחמה דובר על עשרות אוקראינים שהגיעו לישראל, אך אם נסתכל רק על השלושה ימים האחרונים – ביום רביעי נכנסו 351 אוקראינים, ביום חמישי נכנסו 521 אוקראינים ובסוף השבוע נכנסו לישראל 605 אוקראינים.
"לפי הנתונים האלה וקצב הגידול, אנחנו בקצב של מעל ל-15 אלף אוקראינים עד סוף החודש, 90 אחוז אינם זכאי חוק השבות. כל בר דעת מבין שאי אפשר להמשיך עם קצב כניסה כזה ולכן בכוונתי בימים הקרובים לגבש מדיניות מאוזנת יותר. מדינת ישראל בניגוד למה שאומרים בתקשורת, מאפשרת מדיניות יותר רחבה כמעט מכל המדינות המערביות לא ניתן להגיע אליהן במעבר יבשתי מאוקראינה".
בפתח ישיבת הממשלה הבוקר, השרים התייחסו למצב באוקראינה גם מזוויות אחרות: "אני בטוח שכל אזרח במדינת ישראל גאה בראש ממשלת ישראל שעושה כל מאמץ להשכין שלום בעולם ולהציל חיי אדם. הצלחה רואים בסוף", אמר שר התקשורת יועז הנדל. "מדינת ישראל צריכה תמיד לעשות מאמץ לעזור ולסייע, זו לא מלחמה שלנו אבל יציבות בינלאומית חשובה גם למדינת ישראל".
לגבי סגירת ערוצים רוסיים בישראל: "עשינו בדיקה ולא ראינו עילה סבירה, הם לא הגיעו לסף כלשהו שמצריך חסימה".
על כניסת אוקראינים לא יהודים לארץ: "משימתה של מדינת ישראל היא להיות בית יהודי לעם יהודי ולהביא משם כמה שיותר יהודים, ולקבל אותם בצורה חמה. יש לנו חוב מוסרי לכן אנחנו גם מגישים סיוע באוקראינה. צריך לפשט תהליכים למי שרוצה להגיע לכאן גם אם זה סמלי ולתקופת זמן מוקצת".
שר התיירות יואל רזבוזוב אמר בפתח ישיבת הממשלה: "אנחנו מחויבים קודם כל למדינת ישראל, ויש פה אינטרס של המדינה שלנו לדאוג לקהילות היהודיות באוקראינה וגם רוסיה. צריכים לתת מקלט זמני לעולים לא יהודים, ולא לקחת ערבות, אין לזה ערך. מי שירצה לרמות ידע לעשות את זה גם ככה. רוב האנשים פותחים את הבתים שלהם".