התוכנית להיכנס דרך שערי הר הבית מחופשים לערבים, יוזמה של תנועת "חוזרים להר" שסוקרה בחדשות 13 לפני קרוב לחודשיים, הלחיצה מאוד את הרשויות. בשב"כ, מתברר, ידעו על היוזמה בזמן אמת וזימנו את המעורבים בה לשיחות. לדרישת שב"כ הזמינה המשטרה בין השאר את יאיר קהתי, פעיל חוזרים להר, להתייצב בתחנת המשטרה בעיר העתיקה לצורך מה שכונה "בירור". קהתי, מודע לזכותו לסרב לזימון כזה, הודיע שאין בכוונתו להגיע, אולם המשטרה לא ויתרה ופנתה לבית המשפט.
כדי לשכנע את שופטת השלום להוציא צו מעצר טענה המשטרה בפניה שקהתי סירב כביכול שלוש פעמים להתייצב לחקירה, בעוד שבפועל, כאמור, כלל לא מדובר בחקירה. לאחר שהולכה שולל בידי נציגי כחולי המדים, נעתרה השופטת לבקשה והוציאה צו מעצר נגד קהתי, והוא אכן נעצר בשעת בוקר מוקדמת בביתו בשכונת שמעון הצדיק ונלקח לתחנת המשטרה. בעקבות זאת פנה קהתי באמצעות ארגון "חוננו" לבית המשפט בתביעה שהמשטרה תפצה אותו על עוגמת הנפש שנגרמה לו ולמשפחתו כתוצאה ממעצר השווא.
השופט אלעד לנג השתכנע שהצדק עם קהתי ומתח ביקורת נוקבת על המשטרה: "יש מקום לקבל את תביעת המבקש (קהתי) לפיצויו בגין מעצרו… בעילה לפיה 'לא היה יסוד למעצר'", כתב. "בפני בית המשפט הוצג מצג מפורש שלפיו המבקש מתחמק כביכול מחקירה במשטרה, ולא הוצג בפניו מצב הדברים האמיתי – לפיו המבקש כלל אינו דרוש לחקירה משטרתית. המסמכים שנמסרו לבית המשפט במסגרת הבקשה לעצור את המבקש לא היו נאמנים לאמת, או למצער, הציגו בפני בית המשפט תמונת דברים חלקית ובלתי מדויקת אשר הטעתה את בית המשפט. המשיבה (המשטרה) לא פעלה בהתאם לכללים שנקבעו בפסיקת בית המשפט העליון (בעניין חקירות שב"כ, א"ס) ואין בכוחה כעת להצדיק, בדיעבד או בכלל, את התנהלותה. יש לראות במשנה חומרה את התנהלות המשיבה ולהרתיעה פן תשוב ותפעל בדרך זו בעתיד".
"המסמכים והדברים שנמסרו לבית המשפט לא היו נאמנים לאמת, או למצער, הציגו בפני בית המשפט תמונת דברים חלקית ובלתי מדויקת אשר הטעתה את בית המשפט. אין בכוחה של המשטרה כעת להצדיק, בדיעבד או בכלל, את התנהלותה"
קצפו של לנג יצא גם על מה שפירש כזלזול של המשטרה בהליך המשפטי, כאשר התייצבה לדיונים לא מוכנה. אחרי דיון כזה, ועוד לפני הפסק הסופי, חייב לנג את המשטרה בהוצאות משפט בסך של 3,500 שקל, ואילו בפסק הדין הסופי חייב את המשטרה בפיצוי של 7,000 שקל בתוספת הוצאות משפט בסך 2,500 שקל.
לנג, כידוע, אינו זוכה לאהדה גדולה בימין, וחתום על שרשרת פסקי דין שמתפרשים שם כרדיפה ולחלופין כהעדפה ברורה לצד המוסלמי בעימות. ביום רביעי השבוע חתם לנג על צו מעצרם של שמונת תלמידי ישיבת חומש. בפסיקותיו האריך בין השאר באופן גורף את מעצרן של קטינות שהפגינו במחאה על הריגתו של אהוביה סנדק, האריך את מעצרו של מתיישב שירה באוויר לצורך הגנה, שחרר ממעצר שני ערבים ממזרח ירושלים שנחשדו בהתנכלות לצעיר חרדי בטענה ש"העימות שהתקיים היה בעצימות נמוכה", וסירב להרחיק מהעיר העתיקה צעיר ערבי שסימן לשוטרים תנועות מגונות.
הוא גם שחרר ממעצר ערבי שאיים על שוטרים במילים "יישרפו כל היהודים, כאן זו מדינת פלסטין", שחרר ממעצר עובדי תברואה ערבים בעיריית ירושלים שיידו אבנים על יהודים מתוך רכב לפינוי אשפה בשכונת שמעון הצדיק, שחרר למעצר בית ערבי תושב עיסאוויה שנאשם בכך שאיים ברצח שופט בית משפט השלום בעיר אלעזר ביאלין ושתקף תקיפה חמורה את מאבטחי בית המשפט.
לנג גם שחרר ממעצר ערבי ממזרח ירושלים שתקף מינית אישה במרכז העיר, וכן שלושה צעירים מוסלמים שהתארגנו לזרוק סלעים ואבנים לעבר שוטרים בשער שכם, וכן שני אחים ערבים שהחזיקו בנשק בלתי חוקי בטענה ש"אף שיש מסוכנות וחשד סביר נגד האחים, יש לשחררם כי הם סובלים מנכות". הוא שחרר למעצר בית יהודי ששבר את שתי ידיה של אשתו, בטענה שהתקיפה הייתה "אירוע חד־פעמי", וכן נער ערבי שבסופת השלגים האחרונה יידה אבנים על הרכבת הקלה, בנימוק ש"ספק גדול אם גרם לסיכון חיים".
כאן, בבמה הזו, פרסמנו בעבר כיצד אישר לנג למשטרה להמשיך להחזיק בטלפון הנייד של פעיל הר הבית תום ניסני, בעקבות חשדות לא ברורים שנמסרו במעמד צד אחד.
שיא השיאים, שזכה לפרסום רב, היה כאשר הורה לנג לשחרר צעיר ערבי ממזרח ירושלים שהעלה לטיקטוק סרטונים שבהם צילם שוטרת מג"ב בעיר העתיקה תוך שהוא מתמקד באזורים אינטימיים, בנימוק ש"הפרסומים אינם פוגעניים אלא דווקא מחמיאים לשוטרת".