בית המשפט המחוזי דחה היום (א') את בקשת סנגוריהם של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו ובני הזוג אלוביץ' שלא להציג בפני עדת התביעה עו"ד דנה נויפלד את המידע שהופק מתוך מכשיר הטלפון הנייד של עד המדינה שלמה פילבר.
בהחלטה כתבו השופטים כי הם אינם מקבלים הכרעה במחלוקת בין הסנגורים לבין הפרקליטות בשאלה האם הפקת החומרים ממכשיר הטלפון של פילבר נעשתה כחלק מתיק 4000, או שמא כחלק מחקירה אחרת, אך בכל מקרה לא מדובר במקרה חריג שאינו מאפשר את המשך הצגת החומרים של ידי הפרקליטות, על פי אופן וסדר העדים אותו היא קבעה.
בנוסף קבעו השופטים כי הם מקבלים את עמדת המדינה לפיה לאחר העתקת החומרים ממכשיר הטלפון של פילבר בזמן שהצו היה קיים, מותר היה למדינה לעשות שימוש בחומרים אלו גם לאחר תום 30 ימי הצו, זאת בדומה למסמכים שנתפסו ושבהם מותר לעשות שימוש במהלך כל התקופה.
באשר לשאלה האם נפל פגם בעצם החיפוש במכשירו של פילבר, הזכירו השופטים את טענת הפרקליטות כי "גם אם נפל פגם בחיפוש, פגם זה נרפא לאחר שבהסכם עד המדינה התחייב מר פילבר למסור למדינה מדיה מגנטית רלוונטית", ומנגד את טענת הסניגורים כי "מדובר בהסכמה שלא מדעת, הסכמה תחת לחץ, הסכמה לאחר הפעלת אמצעים בלתי חוקיים". גם כאן החליטו השופטים להשאיר את הנושא פתוח לאפשרות של הסניגורים להוכיח את טענתם, אבל בפועל לא לפסול את הראייה.
בסיכום ההחלטה קבעו השופטים כי עדותה של עו"ד נויפלד, ששימשה כיועצת המשפטית במשרד התקשורת, תתחדש מחר כרגיל, והפרקליטות תוכל להציג בפניה תכתובת מתוך מכשיר הטלפון של פילבר.