היועצת המשפטית לכנסת כתבה בחוות דעת משפטית כי גיוס התרומות בקמפיין הציבורי שנערך לאחרונה למימון הוצאותיו המשפטיות של חבר הכנסת נתניהו, ראש האופוזיציה – לא מאושר עד להחלטת ועדת האתיקה בכנסת, אך זו טרם הוקמה בעקבות עימות בין הקואליציה לאופוזיציה.
במענה רשמי לפניית התנועה לאיכות השלטון כתבה עו״ד שגית אפק לעוה״ד תומר נאור והידי נגב כי "ההחלטה העוסקת בגיוס תרומות לצורך רפואי או למימון הוצאות משפטיות קובעת שנדרש אישור מוקדם של ועדת האתיקה, אשר כרוך בהפעלת שיקול דעת מהותי".
עוד טענה אפק כי "מדובר בפעולה שאיננה בליבת תפקידו של חבר הכנסת, ולנוכח פוטנציאל הפגיעה הגלומה בעקרונות האתיקה, נקבעו תנאים מהותיים לבחינת הבקשה". בין תנאים אלו למשל בחינת הצורך עצמו של חבר הכנסת בקבלת התרומות, ומתן אפשרות לחבר הכנסת המבקש להופיע בפני הוועדה; כמו כן נקבע איסור קבלת תרומה המעוררת חשש לניגוד עניינים והפסקת גיוס התרומות באופן מיידי עם תום הצורך שעל יסודו פנה חבר הכנסת בבקשה לגיוס התרומות".
לאור זאת מצדדת היועמ"ש בעמדת ועדת האתיקה. "שיקול הדעת המהותי המוקנה לחברי ועדת האתיקה בהתאם להחלטה זו אם כן הוא שיקול דעת מהותי רחב, המבוסס על ההבנה שייתכנו מקרים בהם יש מקום לאפשר לחבר הכנסת לגייס תרומות כאמור, ויש מקרים שלא – הכל על-פי מכלול נסיבות העניין. אין המדובר בפרמטרים מדידים ברורים אשר התקיימותם תוביל באופן כמעט אוטומטי לאישור הבקשה.
כמו כן, אין המדובר בתופעה שכיחה של הגשת בקשות מסוג זה, המאפשרת לבדוק מכלול שלם של החלטות ועדת אתיקה מן העבר, ולקבל תמונה ברורה מסקירת התקדימים השונים".
גיוס התרומות, נעשה בהתאם לפרמטרים משפטיים שאמורים להבטיח את חוקיותו. בין היתר צוין בדף הקמפיין כי התרומות של כל משק בית מוגבלות לעד 5,000 ש"ח. אולם, למרות זאת לא ברור האם מבחינה משפטית ניתן יהיה להעביר את התרומות לראש הממשלה לשעבר. בין המשוכות ניתן לציין את העובדה שלא כל התרומות מזוהות בשם התורם, וכן את היותה של העמותה שקולטת את התרומות, "מוסרי", כזו המוכרת להחזרי מס על פי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה.