מחלוקת טכנית והשלכת אחריות הדדית בין צה"ל והמשטרה גרמו לכך שמזה מספר שבועות אין מי שמספק נשק לשומרים ולאנשי כיתות הכוננות בלא מעט יישובים ביו"ש, מה שפוגע באופן ממשי בביטחונם של תושבים בשורת מועצות ויישובים.
על פי מידע שהגיע לידי מקור ראשון, רבש"צים ביישובים בעוטף ירושלים שפנו בשבועות האחרונים לצה"ל על מנת שיספק נשק לטובת שמירה ביישובים ושותפות בכיתות הכוננות, נענו כי אין לצבא יכולת לבדוק אפשרות לתת נשק, מכיוון שבדיקה כזו היא באחריות המשטרה. אלא שכאשר אותם רבש"צים פנו לאנשי מג"ב האחראים על הנושא מטעם המשטרה, נאמר להם בתגובה כי למג"ב אין אפשרות לספק נשקים, והנושא נמצא באחריות הצבא.
על אף שהמצב נמשך כבר מספר שבועות, אנשי הצבא והמשטרה טרם הגיעו ביניהם להסכמות על שאלת הגורם האחראי, ואחראי הביטחון ביישובים ובמועצות הפונים אליהם נשארים ללא מענה בפועל. כתוצאה מכך, נכון לעכשיו חלק מחברי כיתות הכוננות ביישובים אינם מחזיקים בנשק, ובחלק מהמקרים השמירה בשער היישוב נעשית אף היא ללא נשק.
"אין סיבה בעולם שמצדיקה הפקרה של גברים, נשים וטף ללא דרך להבטיח את ביטחונם", אמר לנו ניר שורמן, יו"ר איגוד הרבש"צים בהסתדרות הלאומית. "אין שום תירוץ מתקבל על הדעת שיכול להגן על כך שנותרנו תקופה ארוכה בלי נשק להגן על החיים שאנו מופקדים עליהם. חייבים לפתור את העיכוב במתן הרשאות הנשק באופן מיידי. זו תקלה ביורוקרטית שלא מחויבת במציאות ושעלולה לעלות חלילה בחיי אדם".
גם במענה לפניות מקור ראשון המשיכו הן בצה"ל והן במשטרה בהשלכת האחריות ההדדית, כאשר כל גורם טען כי הנושא לא נמצא תחת אחריותו אלא באחריות הגוף האחר.
מהמשטרה נמסר בתגובה כי "לקבלת מענה, יש לפנות לצה"ל".
מדובר צה"ל נמסר: "אנחנו לא אחראים על המרחב הזה, תפנה לדוברות משטרת ישראל".
ממטה המאבק "דורשים ביטחון לעוטף ירושלים" נמסר: "כך נראית זריקת אחריות. מי אחראי על הביטחון שלנו? המשטרה מפנה לצה"ל שמפנה חזרה למשטרה. ככה אנחנו חיים כבר 15 שנים, בלי אף גורם שאחראי לחיינו ולביטחוננו. הגיע הזמן שאזלת היד הזו תיפסק בהקדם, ושמדינת ישראל תקבל כבר החלטה".