מאות פליטים מאוקראינה ממשיכים לנחות גם היום (ג') בישראל, ואת פניהם מקבלים עשרות נערים ונערות, בוגרי אולפנות, ישיבות ותנועות נוער ששרים לכבודם ומעודדים אותם ברגעים הראשונים שלהם על אדמת ישראל.
אחרי ימים ארוכים ושעות של צעידה או נסיעה מבתיהם באוקראינה למדינה שכנה באירופה וטיסה לישראל, מגיעים לכאן הפליטים עייפים, מודאגים ומבולבלים. "אני מרגישה מאוד עייפה", סיפרה לנו נסיה שגרה במערב אוקראינה והגיעה לישראל בטיסה מרומניה. היא התקבלה בחיוך ובחיבוק חזק מצד אחיה שקיבל את פניה ואת שני ילדיה הקטנים בשדה התעופה. "אני מאוד שמחה להיות פה", אמרה לנו. מרבית הפליטים המגיעים הנה הם נשים וילדים שהשאירו מאחוריהם את האבות שנשלחו לחזית הלחימה מול הרוסים.
Video: צילום: יאיר קראוס
בימים אלה נערכת מדינת ישראל לקליטת עשרות אלפי יהודים וזכאי חוק השבות שיגיעו מאוקראינה ורוסיה. לצורך כך שכרה המדינה כ-12 אלף חדרי מלון, מענקים והכרה בעולים מאוקראינה כפליטי מלחמה. ביום ראשון הגיעו לארץ כ-100 יתומים מהעיר ז'יטומיר והתקבלו בטקס מרגש בהשתתפות ראש הממשלה נפתלי בנט ורעייתו.
בהנחיית שרת הקליטה פנינה תמנו-שטה, הוחלט להכיר בעולי אוקראינה כעולים נמלטים מאזור קרבות וחירום, ובשל כך יוענק להם מענק חד פעמי, בנוסף לסל הקליטה ודיור זמני במלונית או במלון, על פי בחירת העולים. כל עולה בודד שיגיע מאוקראינה יקבל מענק חד פעמי של כ-6,000 שקלים, זוג יזכה ל-11,000 שקלים ומשפחה תזכה ל-15,000.

במהלך הלילה הגיעו קבוצות יהודים פליטי אוקראינה וגם הם התקבלו בחיבוק חם ובשירת "עם ישראל חי" ו"עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה" מפי הצעירים שהמתינו להם ביציאה מבדיקות הקורונה עם כניסתם ארצה. "יש לנו קבוצת ווסטאפ מיוחדת שבה אנחנו מקבלים עדכונים על טיסות שנוחתות כאן עם פליטים, ומיד מתארגנים חבר'ה ומודיעים מי מגיעים", סיפרה נועה איבגי ממצפה יריחו. הלל אלחנטי סיפר כי כבר בשש בבוקר התייצב עם חבריו מהישיבה בנווה שמואל שבאפרת והגיעו לכאן עם דגלי ישראל. "באנו לעשות להם שמח וקמנו מוקדם בשביל זה", ציין גלעד ויינברג, ממזכרת בתיה. "מקווים שנצליח לעשות להם שמח".