חלקים בממשלה ובכנסת לא מקבלים את מתווה איילת שקד לקליטת פליטים מאוקראינה, עליו הכריזה אמש (ג') שרת הפנים, ומותחים עליו ביקורת. השר נחמן שי כינה אותו "מביש" והשרה מירב מיכאלי טענה כי "צריך לקבל פליטים ופליטות מאוקראינה ללא כל מגבלה מספרית".
שר התפוצות, נחמן שי, שנסע לגבול אוקראינה-פולין תקף את שקד: "מדובר בפתרון מביש. מי שמגיע בכוחות עצמו לישראל – תנו לו להיכנס, כמה היקף כבר יכול להיות? 10 אלף? 20 אלף? אני מתכוון להעלות זה בממשלה", אמר שי ברדיו 103FM.
גם בכנסת נשמעו קולות נגד המתווה. ח"כ גלעד קריב אמר שמסיבת העיתונאים של שקד "אכזבה אותי מאוד. לא יתכן שתרומתנו בקליטת הפליטים תהיה אפסית. לא יגיעו מאות אלפים כי אירופה תקלוט את רובם, אבל אסור למנוע מאלפים בודדים להגיע לכאן", וח"כ מוסי רז טען כי המתווה לקליטת הפליטים "לא מספק ולא ראוי". לדבריו, "ישראל יכולה וצריכה לקלוט הרבה יותר פליטים שאיבדו את ביתם ונאלצים לברוח. אין כל סיבה לגלות קשיחות שכזו כשיש מי שזקוקים לעזרתנו".

שקד השיבה לחבריה בממשלה. "מציעה ששר התפוצות יתמקד במשימה הלאומית העומדת לפתחנו לקליטת עשרות אלפי עולים, ולא בהוצאת דיבתה של ישראל וערעור מדיניות ההגירה שלה".
לפי עיקרי התכנית שתיכנס לתוקף במוצאי שבת, מדינת ישראל תמשיך לארח באופן זמני כ-20 אלף אזרחי אוקראינה ששהו בישראל לפני פרוץ הקרבות ולא תגרש אותם. בנוסף אליהם, נקבעה מכסת אירוח נוספת של 5,000 אזרחי אוקראינה שהגיעו או יגיעו לאחר פרוץ הקרבות. עם זאת, עד כה עד כה נכנסו לארץ כבר כ-3,500 איש. כלומר, המשמעות היא שבסך הכל יוכלו להיכנס עוד 1500 פליטים נוספים לתקופה של שלושה חודשים. בסך הכל ישראל תארח כ- 25 אלף אזרחי אוקראינה באופן זמני ועד יעבור זעם.
בהתאם לנוהל החדש, כל אזרח אוקראיני שירצה להגיע לישראל יצטרך להגיש בקשה מקוונת באתר משרד החוץ, להציג את האישור שקיבל בעלייה למטוס ולאחר בקשתו יקבל תשובה. אדומה – סורב, או ירוקה – אושר.
לשאלת מקור ראשון על יכולת האכיפה והסנקציות על אזרחים שיסרבו לעזוב, הביעה שקד תקווה, אך לא פעולה מעשית. "מכיוון שרוב הנכנסים הם קרובי משפחה של אנשים שנמצאים כאן ומתחייבים בחתימה שאותם אזרחים יעזבו שהמלחמה תסתיים, אנחנו מקווים שהאזרחים יקיימו את ההתחייבות שלהם".