למעלה מ-2 מיליון הפליטים מאוקראינה מתפזרים ברחבי אירופה ומחוצה לה, כשחלקם נושאים עדויות חשובות במקרה של תביעה פוטנציאלית נגד רוסיה על פשעי מלחמה. במעברי הגבול נספרים יותר ויותר אוקראינים שנמלטו מערים שחוו מתקפות קשות מצד רוסיה.
"זה היה מפחיד מאוד", סיפר איהור דיאקוב, אחד מהמון האוקראינים שחצו את נהר האירפין, לפאתי קייב, על קורות העץ החלקלקות של גשר מאולתר, לאחר שהצבא הפציץ את הגשר הקבוע כדי להאט את ההתקדמות הרוסית. גופות היו מוטלות לאורך הכביש וקולות ירי נשמעו באוויר. "הרוסים הבטיחו לספק מסדרון הומניטרי והם לא עמדו בהבטחה", הוא סיפר, "הם ירו באזרחים. ראיתי את זה במו עיניי. אנשים פחדו".

עדויות מסוג זה יהפכו נפוצות בימים הקרובים, ככל שמספר העוברים באותם מסדרונות הומניטריים יעלה.
נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, אמר אתמול (ד') כי שלושה מסדרונות כאלה מובילים מאזורים מופגזים, ובסך הכול נמלטו כבר כ-35 אלף איש. אנשים עזבו את סומי הסמוכה לגבול הרוסי, את פרברי קייב ואת אנרהודר, בה השתלטו הכוחות הרוסיים על מפעל גרעיני גדול.

"ראיתי גופות של אזרחים", תיאר איליה איבנוב, שהגיע לפולין לאחר שנמלט מכפר שנכבש על ידי הכוחות הרוסים. "הם יורים על אזרחים עם מקלעים".
פינויים נוספים הוכרזו היום בזמן שתושבים נואשים ביקשו לעזוב ערים שבהן נגמרו המזון, המים, התרופות ומצרכים חיוניים אחרים. בעדות מדהימה לממדי הגלות האוקראינית, אמר היום ראש עיריית קייב ויטלי קליצ'קו שכ-2 מיליון אנשים, "כל תושב שני" של הבירה, עזבו את אזור המטרו.

נוסף על מספרם ההולך וגדל של פליטים, לפחות מיליון בני אדם נעקרו מבתיהם ונותרו באוקראינה, כך על פי מנכ"ל הארגון הבינלאומי להגירה, אנטוניו ויטורינו. היקף המשבר ההומניטרי קיצוני עד כדי כך ש"התרחיש החמור ביותר" בתוכניות הארגון כבר חלף. עוד הוסיף ויטורינו כי דרושים פסיכולוגים מוכשרים דוברי רוסית ואוקראינית עבור הפליטים הרבים מוכי הטראומה.
תרגום: אלחנן שפייזר