ביקורת חדה מצד נציב הביקורת על הפרקליטות: השופט בדימוס דוד רוזן, קובע כי השתמשה במעצר עד תום הליכים כמנוף להשגת הסדר טיעון. זאת במסגרת תלונה שהגיש סנגורו של פלסטיני תושב עזה, החשוד בעבירות ביטחוניות. הסנגור טוען כי הפרקליטות נקטה במעצר עד תום ההליכים על מנת לשכנע את מרשו לחתום על הסדר הטיעון.
מהתלונה עולה כי הנאשם, פלסטיני תושב עזה, הוחזק במעצר למשך 34 ימים. בתום התקופה, הועבר התיק בעניינו לפרקליטות המחוז וזו החליטה להגיש נגדו כתב אישום בגין ביצוע עבירה על פקודת המכס, ולא בגין העברות הביטחוניות עליהן נחקר.
במעמד הגשת כתב האישום, הגישה הפרקליטות בקשה למעצר עד תום ההליכים. אולם כשעתיים בלבד לאחר מכן, במסגרת הסדר טיעון, הוסכם על שחרורו של הנאשם לביתו. כל זאת מבלי שחל שינוי בראיות שנצברו בתיק.

הפרקליטות השיבה בתגובה, שהטענות חותרות תחת התנהלות בית המשפט ומתערבות בשיקול דעת התביעה. לגישתם, הסדר הטיעון הינו פרי הסכמות שגובשו בין הצדדים. עוד טוענת הפרקליטות, שבשל היות הנאשם תושב השטחים, קיים קושי ניכר להבטיח את התייצבותו במשפט. לכן נדרש מעצר עד תום ההליכים המשפטיים בעניינו.
כאמור, השופט בדימוס רוזן, דחה טענות הפרקליטות: "הבקשה למעצר עד תום ההליכים הוגשה לבית המשפט על מנת לקדם הסדר טיעון בין הצדדים", והוסיף כי עבודת היותו של הנאשם תושב השטחים, "אינה יוצרת חשש להימלטות". על כן קבע הנציב כי המשא ומתן שהתקיים בין הצדדים אינו קביל ולא ניתן להגיד להסדר טיעון באמצעותו.