על רקע ההתעקשות הרוסית להמשיך בלחימה, ראש הממשלה נפתלי בנט ונשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי שוחחו שוב אמש (מוצ"ש). על פי לשכת ראש הממשלה, השיחה נמשכה למעלה משעה ועסקה בדרכים לסיים את המלחמה באוקראינה ובמאמצים שעושה ישראל בעניין. זלנסקי כתב בטוויטר כי במהלך השיחה ביקש מבנט גם סיוע בשחרורו של ראש עיריית מליטופול ואנשי ציבור נוספים מהעיר הדרומית שנכבשה בידי רוסיה, ועל פי הנטען מוחזקים בידי הרוסים. בקשה דומה הפנה זלנסקי גם אל מנהיגי צרפת וגרמניה, הקנצלר אולף שולץ והנשיא עמנואל מקרון.
השיחה אמש היא הפעם החמישית בה שוחחו טלפונית בנט וזלנסקי מאז נסיעתו של בנט למוסקבה במהלך השבת בשבוע שעבר. בשיחה עם עיתונאים בקייב אמר זלנסקי כי ירושלים יכולה להוות מקום טוב לשיחות תיווך בין הצדדים. לדבריו, אמר לבנט באחת משיחותיהם הטלפוניות כי לא יעיל כרגע לקיים פגישות ברוסיה, אוקראינה, או בלארוס – שם נערכו מפגשי המו"מ האחרים בין הנציגים הרוסים והאוקראינים, וכי ירושלים יכולה לבא בחשבון. הצעת ירושלים כמקום אפשרי לשיחות תיווך אינה חדשה, וזלנסקי העלה אותה בעבר, עוד לפני הפלישה הרוסית לארצו, כולל בפני ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו.
במקביל, אתמול הכחיש יועצו של זלנסקי, מיכאלו פודוליאק, את הפרסום מפי בכירים אוקראינים כאילו לחץ בנט על זלנסקי להיכנע לדרישות הרוסיות: "להיפך, ישראל דוחקת ברוסיה להעריך את האירועים בצורה נכונה יותר", כתב פודוליאק בטוויטר. סוכנות הידיעות רויטרס ציטטה בכיר ישראלי אנונימי שאמר שישראל לא ביקשה מאוקראינה להיעתר לתנאי עסקה רוסית, בין היתר כי אין עדיין כל עסקה כזו על השולחן.
ובתוך כך, שגרירות אוקראינה בישראל פרסמה אמש הודעה לפיה העתירה לבג"ץ בנוגע לדרישה כי ישראל תפתח את שעריה בפני פליטים אוקראינים באופן חופשי – על פי הנדרש לכאורה מהיחסים הבילטרליים שבין המדינות – הוגשה בידי עו"ד ישראלי ולא על ידי השגרירות. אף כי, נכתב, השגרירות תומכת בליבת העניין. עם זאת, עו"ד תומר ורשה שהגיש את העתירה, פרסם מכתב שנשלח אליו מאת השגריר האוקראיני בישראל, איבגן קורניצ'וק, שמודה לו על התעניינותו בנושא הפליטים, כותב לו כי הוא נואש משכנוע דיפלומטי, ומבקש ממנו לפנות אל בית המשפט הישראלי כדי להגן על זכויות האזרחים האוקראינים.
יש לציין, כי באופן כללי מול הדיונים הדקדקניים מי הוא יוזם הצעד המשפטי ועד כמה שותפה השגרירות בארץ למהלך, הרי שקבלת ההחלטות בשגרירות האוקראינית בארץ מתנהלת תחת מתח כבד, ומובן. הוא מתבטא בין היתר בכך שמסיבות עיתונאים מזומנות גם לשעות פחות מקובלות כמו שישי בצהריים, הן נערכות מתוך משרדים קטנים, שעמוסים בארגזים מלאי ציוד שהתקבל בתרומה ואמור להישלח לאוקראינה, והשגריר מזכיר תכופות את הדאגה לבני המשפחות, שנותרו באזורים החשופים לתקיפות רוסיות.