בבחירות הצמודות ביותר בהיסטוריה הדמוקרטית של דרום קוריאה, יוֹן סוּק־יֶאוֹל נבחר בשבוע שעבר לנשיאה החדש. ניצחונו של יון, לשעבר התובע הכללי, מסמן את שובה לשלטון של המפלגה השמרנית לאחר חמש שנות שלטון של המפלגה הדמוקרטית. הוא צפוי לשנות מאוד את המדיניות הדרום קוריאנית נוכח שאיפות הגרעין של צפון קוריאה ועלייתה של סין. בחירתו מתרחשת על רקע ההשפעה התרבותית והכלכלית הגוברת של דרום קוריאה, ומחלוקות פנימיות מחריפות בדבר הכנסה ושוויון מגדרי.
לאחר תקופה ממושכת של שוויון בינו ובין יריבו מהמפלגה הליברלית לי מיונג־באק, זכה יון ברגע האחרון לתמיכת אן צ'ול־סו, יו"ר מפלגה קטנה שנשר מהמרוץ בשבוע שעבר. יון הביס את לי בהפרש של פחות מאחוז בהצבעה שלשום. כהונתו, בת חמש שנים, תחל במאי. "למדתי הרבה דברים במהלך מסע הבחירות הזה: מה נדרש כדי להפוך למנהיג של מדינה, ואיך להקשיב לקול העם", אמר יון בנאום הניצחון. "התחרות הסתיימה כעת. בואו כולנו, האזרחים, נתאחד בשם ארצנו". לי הודה בתבוסתו, בירך את יון ואמר לתומכיו: "עשיתי כמיטב יכולתי, אך לא הצלחתי לעמוד בציפיותיכם".
יון, 61, הוא טירון פוליטי שצמח בשורות התביעה המשפטית במדינה, והתבלט בעיקר כשסייע להרשיע את הנשיא לשעבר פארק ג'ון־היי במשפט ההדחה שלו. כנשיא הוא ייאלץ להתמודד עם אתגרים קשים, כולל האטה בצמיחה הכלכלית, עליית מחירי הדיור ועלייה בפערי ההכנסות. המסע הקשה והפוצע זעזע גם את אמון הבוחרים בנשיא הנכנס.

בעקבות מסע הבחירות הסוער, שזכה לכינוי "בחירות הדחויים" בגלל סדרה בלתי פוסקת של שערוריות והשמצות משני הצדדים, משקיפים חששו שרבים יימנעו מהצבעה. אך ההשפעה דווקא הייתה הפוכה: 77 אחוזים מהמצביעים הרשומים השתתפו בבחירות. אלה היו הבחירות העשרים לנשיאות דרום קוריאה מאז שהפכה לדמוקרטית, וגם "הבחירות הצמודות והבלתי צפויות ביותר לנשיאות שראיתי בחיי", כדברי קים קיונג־גי, בן 86. "מכיוון שהבחירות האלה היו כל כך צמודות, כל קול הפך לחשוב, ויצאתי להטיל את שלי".
ביום הבחירות דיווחה דרום קוריאה על יותר מ־340 אלף נדבקים חדשים בקורונה. נוכח התפשטותו המהירה של זן האומיקרון נקטה דרום קוריאה אמצעים מיוחדים כדי לאפשר את השתתפותם של מאומתים ושל מבודדים; הם קיבלו אפשרות להצביע, לאחר שזמן ההצבעה של הציבור הרחב הסתיים בשעה 18:00.
לפי סקרי דעת קהל, מצב הכלכלה ועליית מחירי הדיור היו שני הנושאים המובילים שהשפיעו על הצבעתם של הקוריאנים. מחירי הדירות עלו לשיא של כל הזמנים במהלך כהונתו של הנשיא היוצא מון ג'יאה־אין. בדרכם לקלפי שלשום, אמרו כמה מצביעים שהם רוצים לוודא שיהיה שינוי בממשלה, מכיוון שהם מאוכזבים מפעולותיו של הנשיא בסוגיית הדיור.
לאחר כהונתו של הנשיא היוצא מון, שהדיפלומטיה עם צפון קוריאה עמדה בלב מדיניות החוץ שלו, נשיאות יון צפויה לשנות את המגמה במערכת היחסים. יון קורא לשיתוף פעולה נרחב יותר עם וושינגטון כדי להתמודד עם האיום הגרעיני הגובר שמציבה צפון קוריאה. יון מאמין שיש להטיל עליה עיצומים בינלאומיים כדי שתוותר על הנשק הגרעיני שלה – עמדה ניצית שמשמעותה התיישרות עם יעדי ארה"ב החותרת לפירוק גרעיני. לניצחונו עשויות להיות השפעות על תפקידה של דרום קוריאה בצפון־מזרח אסיה ועל יחסיה עם ארה"ב, בעיקר בהקשחת עמדות מול סין וצפון קוריאה.
יון גם רוצה לפתח טכנולוגיה שתאפשר לדרום קוריאה לפתוח במתקפה מונעת, במקרה של איום גרעיני צפון קוריאני.
בשדה הכלכלי, יון תומך בגישות ממוקדות שוק לדרבון הצמיחה הכלכלית וליצירת מקומות עבודה, ואמר שיקצץ ברגולציה על חברות כדי לעזור לזה לקרות. על רקע התלונות הנרחבות על העלויות הגואות של מחירי הדיור, יון התחייב להפחית את מיסי הנדל"ן.
המצביעים היו חלוקים בשאלה מי מחזיק בכישורים האישיים והמקצועיים הטובים ביותר לפתרון האי שוויון הגובר בדרום קוריאה, והבחינו בהבדלים ברקע האישי של שני המועמדים: לי עבד במפעל כילד, ויון הוא בן למשפחה אמידה העובד זה שנים רבות כתובע. צ'וי מיונג־סו, בן 88 מהעיר בוסאן שבדרום־מזרח המדינה, אמר שלשום שבחר במועמד השמרני מכיוון שהתובע לשעבר "ייפטר מהגנבים" בממסד הפוליטי, שלדבריו הזניחו את הטיפול בקשיים הכלכליים של הציבור.
אחרים אמרו שהם רוצים לראות פוליטיקאי מנוסה מנהל את הממשלה, בניגוד ליון, מועמד מתחיל שספג ביקורת על טעויותיו במהלך הקמפיין. "התלבטתי מאוד במי לתמוך כי אני חוששת מכך שאין דיור זמין, וזה מדאיג במיוחד למישהי כמוני שיש לה ילד", אמרה פארק היון־ג'ונג, 39, בבואה עם בתה להצבעה בעיר סאונגנאם, שלי מיונג־באק עמד בעבר בראשה. "לא יכולתי להצביע למועמד השני כי אני לא מאמינה שהוא בשל לתפקיד ויוכל לקיים את ההבטחות שלו", אמרה על יון.
לי יונג־סיק, 61, שהצביע יחד עם משפחתו ביום רביעי, אמר על יון: "הוא נמצא באחוזון העליון של המדינה הזו. איך הוא יכול להנהיג את המדינה היטב ולהבין מה אנחנו חווים?"
צ'וי סו־היוק, בן 21 שהצביע בפעם הראשונה בחייו, הצטלם בחגיגיות מול הקלפי. אחת הסוגיות שצ'וי הקדיש לה את תשומת הלב הרבה ביותר בשיקולי ההצבעה שלו הייתה מדיניות ההגנה, מכיוון שבקרוב הוא ייאלץ לבצע את שירות החובה הצבאי שלו. "ראיתי אנשים מתלוננים שהם לא יכולים למצוא מישהו שראוי להצביע לו, אבל השקעתי הרבה מחשבה בקבלת ההחלטה הטובה ביותר בהצבעה שלי לנשיא המדינה", אמר.