"ישראל כמו רומניה, מגנה את הפלישה הרוסית לאוקראינה. אין לה הצדקה, ואנחנו קוראים לרוסיה להפסיק את הירי והתקיפות ולפתור את הבעיות סביב שולחן הדיונים. ישראל תסייע ככל שביכולתה להגיע לפתרון של שלום. אנחנו עובדים בתיאום מלא עם בעלת בריתנו, ארה"ב, ועם שותפינו האירופאים כדי לנסות לסיים את הטרגדיה האלימה הזו מהר ככל האפשר", כך אמר הבוקר שר החוץ יאיר לפיד, בתום פגישתו בבוקרשט עם שר החוץ הרומני בוגדן אאורסקו. משם, ימשיך לפיד לפגישה עם ראש ממשלת רומניה, ניקולאי צ'וקה.
לפיד המריא במוצאי שבת לביקור בשתי מדינות בעלות גבול משותף עם אוקראינה – רומניה וסלובקיה. מלבד הפגישות המדיניות, במהלך הביקור הוא עתיד לפגוש את אנשי משרד החוץ הפועלים במתכונת חירום בשטח כבר למעלה משבועיים.
עוד אמר לפיד הבוקר, כי ממשלת רומניה סייעה ומסייעת לישראל להציל נפשות רבות. "ממעבר סירט יצאו ילדים יהודים מבית היתומים באודסה, ילדים חולי סרטן שנשלחו לטיפולים בישראל, אלפי פליטים שחייהם ניצלו בזכות שיתוף הפעולה בינינו".
בסיום הפגישה בין לפיד עם ראש ממשלת רומניה, ניקולאי צ'וקה. נמסר כי "הפגישה עסקה במצב באוקראינה וההשפעה על רומניה. הם שוחחו על מצב הפליטים בגבול והסיוע ההומניטרי של ישראל ורומניה. השר לפיד הודה לראש הממשלה צ'וקה על הסיוע ושיתוף הפעולה ההדוק עם אנשי משרד החוץ הנמצאים ברומניה. היחסים שבעת שיגרה הם טובים התחזקו בעת חירום לשותפות של ממש"

.
ובתוך כך, ביום חמישי, נסע לפיד לירדן לפגישה עם המלך עבדאללה. על פי משרד החוץ השיחה בין השניים נועדה להפחית את המתיחות הגוברת בירושלים לקראת חודש רמדאן. זאת, על רקע כמה פיגועי דקירה שביצעו מחבלים ערבים בשבועיים האחרונים בירושלים ובכפר חיזמא הסמוך לה. בתום הפגישה, אמר לפיד כי סיכם עם המלך כי "יש לפעול יחד להרגעת המתח וקידום הבנה, בעיקר לקראת חודש הרמדאן וחג הפסח", זאת אף שלעומת רמדאן, חג הפסח לא מתאפיין לרוב בעליית רמת הטרור. "היחסים המיוחדים שלנו עם ממלכת ירדן מבטיחים עתיד טוב יותר לילדנו, השלום ביננו הוא לא רק שכנות טובה אלא גם האחריות המוסרית שלנו לשני העמים", אמר לפיד.
סוכנות הידיעות הירדנית הרשמית, דיווחה כי במהלך הפגישה שני המנהיגים "דנו במאמצים לחזור לתהליך השלום, כאשר הוד מלכותו הדגיש את הצורך להגביר את המאמצים להשגת שלום צודק וכולל על בסיס פתרון שתי המדינות, באופן שיבטיח הקמתה של מדינה פלסטינית ריבונית ובת קיימא על קווי ה-4 ביוני 1967, עם מזרח ירושלים כבירתה. המלך חזר על הצורך שלא לפגוע בסטטוס קוו ההיסטורי והמשפטי בירושלים, לשמור על השקט הכולל, ולעצור את כל הצעדים החד-צדדיים המערערים את פתרון שתי המדינות". על פי ההודעה, לפיד נפגש גם עם שר החוץ הירדני איימן ספדי, וגם מולו התקיימו שיחות, "שהתמקדו במאמצים למצוא אופק אמיתי לחזרה למשא ומתן רציני ואפקטיבי להשגת שלום על בסיס פתרון שתי המדינות".

זו הייתה הפגישה השנייה של השר לפיד והמלך עבדאללה. על פי פרסום לפני חודשים ספורים בחדשות 12, במהלך הפגישה הקודמת נעתר לפיד לבקשה ירדנית סמלית לכאורה, אך בעלת משמעות ריבונית בהר הבית. ראש הממשלה בנט נאלץ לנסוע אז לירדן ולהבהיר כי ההסכמה שנתן לפיד אינה תואמת את העמדה הישראלית.