הערב בקריה יתקיים אירוע עם ראשי הרשויות מכל רחבי הארץ בראשות הרמטכ"ל אביב כוכבי. במהלך הערב ייחשף המודל הרשותי שמאפשר לחלק את המדינה לצורך המיון בכל הקשור לקביעת הפרופיל וקבוצת האיכות. המטרה הייתה לחזק את שיתוף הפעולה עם ראשי הרשויות בדגש על שירות קרבי. כל רשות עברה ניתוח משמעותי שבדק את אחוזי הגיוס, התייצבות לצווים בלשכות הגיוס וכך ניתן היה לאפיין את המצב בכל רשות ולספק כלים ספציפיים לאותה רשות.
התהליך מקצר כמה תהליכים שהיו נהוגים להגיע אליהם רק בהליך הגיוס המאוחר או במהלך השירות. כיום יקבלו החיילים היכרות עוד בטרם עלייתם על מדים. כך למשל חייל שצריך עזרה כלכלית בגלל מצוקה בבית יקבל את העזרה כבר מהמשכורת הראשונה כשאת התהליך הוא יסיים עוד בטרם יתגייס.
השנה חולקו הערים לשלוש קבוצות, ערים גדולות עם פוטנציאל גיוס גבוה, ערים בינוניות וערים שבהן אחוז ההתגייסות נמוך. המטרה הייתה להשוות את הערים על בסיס אחוז הגיוס ולא על בסיס חתך אחר כמו חתך סוציו אקונומי. לאחר בחינת הפוטנציאל משכללים את אחוז הגיוס ואת מי שמתוך המתגייסים הלכו ללחימה או לקצונה ובמקרה של בנות לשירות משמעותי. כל רשות קיבלה ציון ולפי הציון נקבע סל שניתן לרשות ומאפשר לעיר לקבל סיוע לקדם את החלקים החלשים והחסרים בה.
במקום הראשון מבין הערים הגדולות נמצאת העיר מודיעין מכבים רעות שממנה יוצאים המספרים הגבוהים של המתגייסים בשכלול גיוס לקרבי והגעה לקצונה. נס ציונה היא העיר במקום הראשון באשכול רשויות בינוניות וגבעת שמואל באשכול רשויות קטנות, קריית אונו פותחת את הטבלה.
בטבלת הגיוס לשירות קרבי נמצאת במקום הראשון העיר ירושלים מבין הערים החזקות, אילת נמצאת במקום הראשון במדד הערים הבינוניות. באשר למדד היוצאים לקצונה מכבים רעות נמצאת במקום הראשון בערים החזקות, גבעתיים במקום הראשון מבין הערים הבינוניות וראש העין במדד הערים הקטנות תופסת את המקום הראשון.
באשר לרשויות קטנות גבעת שמואל נמצאת במקום הראשון ויוקנעם עילית נמצאת באותו מקום בנתוני נשים. הנתון שהכי מפתיע מגיע דווקא מהעיר תל אביב שנעדרת מהרשימה ובצה"ל מודים שזה נתון מטריד. כשתל אביב שנחשבת לעיר מאוד מגוונת באוכלוסיות גם חזקות וגם חלשות, בגברים היא מקום 51 בציון הכולל ובנשים מקום 10. כיום מקדמים תוכנית מיוחדת עם הרשות במטרה לשפר את הציון. בצה"ל בונים תכנית מיוחדת כדי לשפר את הנתונים.
בצה"ל מכירים היטב את תופעת השיימינג שהטבלאות הללו יצרו ואמרו כי המטרה כאן היא לעודד ולא לבייש ממקום חיובי. לצורך כך הוחלט לפרסם רק את הנתונים של עשרת המקומות הראשונים ולא לפרסם רשימה של רשויות שנמצאות במקומות האחרונים.