שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, אמר היום (שלישי) לעמיתו האיראני במוסקבה, כי השיבה להסכם הגרעין נמצאת בשלבי סיום. כך על פי דיווח של סוכנות רויטרס. הדברים מגיעים על רקע העיכוב בחתימה על ההסכם, שנובע ככל הנראה מהדרישה הרוסית, שהעלה לברוב עצמו, כי העיצומים שהוטלו עליה בגלל הפלישה לאוקראינה, לא יחולו על הסכמי הסחר שלה עם איראן.
נציין כי בישראל, היו מי שהתייחסו אל המהמורה הזו בדרך לשיבה אל הסכם הגרעין, כמעין סוג של נס, שיעכב את החתימה על ההסכם שבירושלים רואים כמסוכן אסטרטגית עבור ישראל.
ביום שישי שבה המשלחת האמריקנית לשיחות הגרעין בראשות רוב מאלי, מווינה אל וושינגטון ל"התייעצויות". באותו יום, כתב בטוויטר שר החוץ של האיחוד האירופי ג'וזף בורל, כי נדרשת הפסקה בשיחות בווינה, בשל "גורמים חיצוניים". בורל הוסיף כי הטקסט הסופי של ההסכם מוכן ונמצא על השולחן. גם נציגי בריטניה, גרמניה וצרפת השותפות לשיחות, הוציאו הצהרה דומה. נכתב בה כי אף גורם לא צריך לנסות לנצל את המשא ומתן על שיבה להסכם הגרעין, כדי להשיג הבטחות נפרדות. הן בורל והן המדינות אירופיות, מכוונים אל העיכוב שמגיע מצד מוסקבה.
דובר מחלקת המדינה האמריקנית, נד פרייס, התייחס אתמול בשיחה עם עיתונאים לעיכוב בשיחות הגרעין ואמר כי מדובר במשא ומתן מורכב. אנחנו נמצאים במה שניתן לתאר כקרוב לקו הסיום, אבל כשמתקרבים לקו הסיום, הנושאים שנותרו הם הכי קשים שיש, אמר פרייס.
בנוגע למתקפת הטילים האיראנים באירביל, הוסיף פרייס כי שר החוץ בלינקן שוחח עם ראש ממשלת כורדיסטן העיראקית מסעוד ברזאני, וגינה את ההתקפה. "איראן מהווה איום על השותפים שלנו באזור, ובהמשך גם עלינו בדרכים שונות. איראן מממנת קבוצות טרור באזור, ועוסקת בפעילות סייבר זדונית. אבל הנקודה הבסיסית היא שאיראן הייתה מסוגלת לעשות את כל הדברים האלה, ואולי אף יותר, אם היא לא הייתה מוגבלת באופן בדוק וקבוע מלהשיג נשק גרעיני. לכן, ההתמקדות שלנו בדאגה שאיראן לעולם לא תוכל להשיג נשק גרעיני", דברי פרייס.