צפירת הרגעה: הזן החדש של הקורונה שנחשף הבוקר (ד') בהודעת משרד הבריאות, והתגלה לראשונה במעבדת הריצופים של ישראל, אינו שונה או מצביע על אירוע חריג, ולדברי ביולוגים מומחים מדובר בתופעה שכיחה של שינויים קלים במרכיבי הנגיף ודומים לאלה מתועדים ברחבי העולם.
בהודעת מטה ההסברה לקורונה נאמר כי "בבדיקת ריצוף שהתקיימה בימים האחרונים, התגלו במדינת ישראל 2 מקרים של מאומתים מזן משולב של הזנים BA1 (אומיקרון) וBA2". במטה ההסברה ציינו כי "זן זה אינו מוכר עדיין בעולם", וטענו כי "המאומתים התגלו בזכות בדיקת ה PCR המתבצעת בנתב"ג בכניסה למדינת ישראל". שני המקרים מהזן המשולב, שהתגלו עד כה וייתכן כי יתגלו נוספים מאחר ואלו הדביקו אחרים ויצרו שרשרת הדבקה מקומית, סבלו מתסמינים קלים של חום, כאבי ראש ושרירים, ולא נזקקו למענה רפואי מיוחד.
בניגוד לדיווח משרד הבריאות, ככל הנראה הוריאנט החדש נוצר בישראל ולא "יובא" מחו"ל. פרוייקטור הקורונה, פרופ' סלמאן זרקא אמר בריאיון בגלצ כי "ההדבקה קרתה בארץ, אישה צעירה הדביקה תינוק ואת שני הוריה". לדבריו, "התופעה של שילוב שני זנים היא תופעה מוכרת, בשלב זה אנחנו עדיין לא מוטרדים ממחלה קשה". הנוסעת שיצאה לנסיעה קצרה לשוויץ התגלתה רק כששבה משם, אך נראה כאמור כי נדבקה בישראל ועמה נדבקו בני משפחה נוספים.
עשרות ויותר רצפי זנים כמו אלו שתוצאות הריצוף שלהם הגיעו הלילה מתגלים בעולם. ההדבקה נעשתה בישראל ולא "יובאה" אבל עדיין, לא מדובר בהתפתחות חריגה. כשזן אחד מחליף אחר (Ba2 את Ba1) ניתן לראות מקרים כאלו של היווצרות שילובים שברובם יהיו חסרי משמעות וייעלמו כפי שצצו. ריצוף דגימות ה-PCR של חולים שאומתו לקורונה מגלה את מרכיבי הוירוס, שנראה כמו חבל עבה ובו אינספור גידים. במהלך הדבקה מאדם לאדם, תהליך אבולוציוני שכיח, יכולים להיווצר שינויים קלים בהרכב ה'חבל' אך אין בהם לרוב כדי לשנות את 'אופיו'.
על פי נתוני משרד הבריאות, בישראל יש הבוקר 37,557 חולי קורונה פעילים, מתוכם 335 במצב קשה, ו-151 מונשמים. אמש נדבקו בקורונה 6,310 בני אדם.