חשש מהתפרצות מחודשת של מגיפת הפוליו בישראל. עד כה אותרו לפחות 7 ילדים שמאומתים או חשודים בהידבקות בפוליו באזור ירושלים. בנוסף, הודיע אחר הצהריים (ה') משרד הבריאות כי ממצאים ראשוניים של פוליו בשפכים נתגלו כעת גם מחוץ לבירה, בדיגום הביוב בבית שמש, מודיעין עלית וטבריה. במשרד הבריאות מבצעים כעת בדיקות נוספות לאישוש הממצאים הראשוניים.
ההתפרצות המסיבית האחרונה של מגפת פוליו בישראל נרשמה בשנת 2013, באזור הדרום. הנגיף מדבק במגע עם רוק או הפרשות צואה. לרוב אינו מסוכן. בכ10% מהמקרים גורם לתסמינים כמו חום גבוה, כאבי ראש וחולשת שרירים. ב1% מהמקרים חודר הנגיף למערכת העצבים וגורם לשיתוק, לרוב ברגליים ועלול לגרום למוות.
בעקבות התחדשות המגיפה יצאו במשרד הבריאות למבצע חיסונים נרחב נגד נגיף הפוליו שגורם לשיתוק ילדים, ובמשרד מדווחים על היענות גבוהה בציבור. בשבועות האחרונים התחסנו 11,785 ילדים בירושלים וסביבתה.
בנוסף, במשרד הבריאות קוראים להורים ברחבי המדינה לוודא כי ילדיהם מחוסנים לפי שגרת החיסונים של משרד הבריאות ולחסן בהקדם את הילדים שטרם חוסנו: "החיסון כנגד נגיף פוליו הוא האמצעי היעיל והבטוח ביותר למניעת ההדבקה בנגיף ולהגנה מפני המחלה".
כזכור, במסגרת הניטור השוטף של מערכות הביוב שמבצע משרד הבריאות, התגלה לפני כשבוע וחצי נגיף פוליו ממקור תרכיבי במערכות הביוב המנקזות את איזור ירושלים. לאורך השנים היו ממצאים כאלה, זמניים, שנבעו מהפרשה של נגיף בצואה על ידי מי שקיבל נגיף חי מוחלש. בתגובה לממצאים ניטור הביוב הורחב לנקודות דגימה נוספות בירושלים ותדירות הדיגום עלתה. בהמשך, בתוצאות מעבדה ראשוניות שהתקבלו במסגרת הבדיקות היזומות, נמצאה עדות לנגיף הפוליו (שיתוק ילדים) בשתי דגימות צואה נוספות מירושלים וסביבתה. עד כה – מקרה של ילד חולה בירושלים ושתי דגימות עם עדות ראשונית לנגיף הפוליו בירושלים וסביבתה.