אזעקות תקיפה אוויריות נשמעו ברחבי הערים הגדולות של אוקראינה בשעות המוקדמות הבוקר (א'), אך לא היו דיווחים על חידוש מתקפת הצבא הרוסי.
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר אמש שהמצור הרוסי על עיר הנמל הדרומית מריופול הוא "טרור רוסי שייזכר למאות שנים", בזמן שהרשויות המקומיות דיווחו שאלפי תושבי העיר נעקרו בכוח אל מעבר לגבול.
"במהלך השבוע האחרון, כמה אלפי תושבי מריופול גורשו לשטח הרוסי", אמרה מועצת העיר בהצהרה רשמית שפורסמה בטלגרם. סוכנויות הידיעות הרוסיות דיווחו מצידן שאוטובוסים נשאו בימים האחרונים כמה מאות אנשים שאותם מגדירה מוסקבה "פליטים" מהנמל האסטרטגי על ים אזוב אל רוסיה.
כ-400 אלף איש לכודים במריופול במשך יותר משבועיים, תופסים מחסה מהפצצות כבדות שניתקו אספקה מרכזית של חשמל, חימום ומים. כוחות ההצלה בעיר ממשיכים לחפש ניצולים בתיאטרון מריופול, ששימש מקלט לתושבים ולטענת האוקראינים הוחרב על ידי תקיפות אוויר רוסיות ביום רביעי. רוסיה מכחישה שפגעה בתיאטרון או ביקשה לפגוע באזרחים.
משרד ההגנה הרוסי אמר שלשום שכוחותיו "מהדקים את החבל" סביב מריופול וכי הקרבות הגיעו למרכז העיר.
בשידור לילי אתמול אמר זלנסקי שהמצור על מריופול "יירשם בהיסטוריה של ביצוע פשעי מלחמה": "לעשות דבר כזה לעיר שלווה… זה טרור שייזכר למאות שנים". ובכל זאת, לדבריו, נדרשו שיחות שלום עם רוסיה למרות שהן "לא קלות ונעימות".
כוחות רוסים ספגו אבדות כבדות מאז 24 בפברואר, אז הנשיא ולדימיר פוטין פתח במה שהוא מכנה "מבצע מיוחד" שמטרתו פירוז אוקראינה וטיהורה ממה שהוא רואה כלאומנים "נאצים" מסוכנים. טורים ארוכים של חיילים ששעטו לעבר קייב נבלמו בפרברים.
על פי בכירים במודיעין הבריטי, רוסיה נדהמה מההתנגדות האוקראינית לפלישתה וכעת היא "נוקטת אסטרטגיה של התשה". זלנסקי אמר שקו החזית האוקראיני "זרוע בגופות של חיילים רוסים".
במהלך השבת אמרה רוסיה שטילים על-קוליים ששיגרה השמידו מחסן תת-קרקעי גדול של טילים ותחמושת למטוסים במערב אוקראינה. דובר פיקוד חיל האוויר האוקראיני אישר את התקיפה, אך אמר שלצד האוקראיני אין מידע על סוג הטילים בהם נעשה שימוש.
המו"מ נמשך
שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב אמר אתמול שמוסקבה צופה שפעילותה באוקראינה תסתיים בחתימה על הסכם מקיף בנושאי ביטחון, כולל מעמדה הנייטרלי של אוקראינה, כך דיווחה הסוכנות הרוסית אינטרפקס.
קייב ומוסקבה דיווחו על התקדמות מסוימת בשיחות בשבוע שעבר לקראת נוסחה מדינית שתבטיח את ביטחונה של אוקראינה, תוך הקפדה שזו לא תצטרף לנאט"ו, אם כי כל צד האשים את השני בעיכוב המשא ומתן.
נשיא אוקראינה, שמקפיד לנאום בפני נציגי ציבור זרים בבקשה לסיוע, אמר בשבת הקלטה ששודרה בהפגנה נגד המלחמה בברן שהבנקים השוויצריים הם המקום שבו נמצא "כספם של האנשים שאחראים למלחמה הזו", ויש להקפיא את חשבונותיהם.
ערים אוקראיניות "מוחרבות בהוראת אנשים שחיים באירופה, בעיירות שוויצריות יפהפיות, שנהנים מנכסים בערים שלכם. באמת יהיה טוב לשלול מהם את הפריבילגיה הזו", אמר לקהל.
שוויץ הניטרלית, שאינה חברה באיחוד האירופי, אימצה במלואם את העיצומים של האיחוד האירופי נגד יחידים וגופים רוסים, כולל צווים להקפיא את הונם בבנקים שוויצריים.
גם כן במישור הדיפלומטי, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הזהיר שלשום את מקבילו הסיני, שי ג'ינפינג, מפני "ההשלכות" אם בייג'ינג תעניק תמיכה מהותית לפלישה של רוסיה לאוקראינה.
אתמול אמר שר החוץ הסיני וואנג יי שסין ניצבת "בצד הנכון של ההיסטוריה" על רקע המשבר באוקראינה וכי עמדתה עולה בקנה אחד עם רצונותיהן של רוב המדינות: "העמדה של סין היא אובייקטיבית והוגנת", אמר וואנג לכתבים.