די היה לראות אמש את הגעתם המאוחרת בלילה של יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו ויו"ר ש"ס אריה דרעי, אל ביתו של הרב חיים קנייבסקי בבני-ברק, לצד ארבעת חברי הכנסת של 'דגל התורה' ושורת המספידים של הנהגת המדינה, כדי להבין את הקשר העמוק של הרב קנייבסקי לפוליטיקאים בישראל.
חרף שקדנותו בתורה, הלימוד המעמיק בספרים שמהם לא הרים את העיניים והבית הפשוט והדל, השפעתו הפוליטית של הרב קנייבסקי הייתה רחבה באופן משמעותי. בשנים האחרונות, מאז פטירתו של הרב שטיינמן, מי שנחשב למנהיג הציבור הליטאי לפניו, ועלייתו לגדולה של הרב קנייבסקי, הגיעה אליו כמעט כל הצמרת הפוליטית בישראל.
ביתו הצר של הרב קנייבסקי בבני-ברק שימש מוקד עלייה לרגל לחברי כנסת ושרים מכל סיעות הבית, כמו מועמדים לרשויות המקומיות בבחירות המוניציפליות ודמויות ציבוריות מוכרות כדי לקבל את ברכתו הקצרצרה בו"ה (ברכה והצלחה) ועצותיו להצלחותיהם בבחירותיהם. תמונות של העולים במדרגות הצרות לביתו ותיעוד הנוכחות בבית של לחיצת היד עם הרב היו לאחר מכן מופצות ברשתות החברתיות ואף הופיעו בקמפיינים בתקופת הבחירות כדי להדגיש את החיבור לרב ולמגזר החרדי בכלל, בניסיון לגייס זאת לסיוע פוליטי ולתמיכה ברחוב החרדי. במערכות הבחירות לכנסת גוייס הרב במשרה מלאה, כשהוא כבר מעל גיל תשעים, למסע ארצי ולעצרות ענק לקרוא להצביע ג' כהוראת גדולי התורה. ח"כ משה גפני אמר מוקדם יותר כי "הוא היה המנהיג של דגל התורה, הוא היה נוסע לכל הארץ במערכות הבחירות".
במהלך התפרצות מגיפת הקורונה עמד הקשר ההדוק למבחן, כאשר הורה הרב להמשיך את לימוד התורה במוסדות החרדיים בניגוד לדעה הרווחת בציבור הכללי שתמהה על כך. לאור זאת, נתניהו ביקש להעביר מסרים לציבור החרדי, וספג ביקורת על כך שהוא נדרש לשיחות עם האדמו"רים ועם יענקי, נכד הרב קנייבסקי שהיה בשנים האחרונות למוציא והמביא בביתו של הרב. "כן אני מצלצל לרבנים, למה לא, אם אפשר לקבל את זה בהסברה ובהבנה אז עדיף. ואם צריך לאכוף – אוכפים"", הסביר בזמנו לשאלות העיתונאים. נתניהו ציין עוד כי "צריך להבין שהרב קנייבסקי לא זמין. כל אחד שמדבר איתו, מדבר עם הנכד. אני לא רואה את זה כפחיתות כבוד, לא התחננתי, ביקשתי שיעביר מסר לשמור על ההנחיות, לא יודע אם זה השפיע אבל משהו שם השפיע". סיכם.
לפני הכרעות משמעותיות התדפקו בביתו ראשי המפלגות החרדיות – האשכנזיות אבל גם הספרדיות, בשאלות מהותיות כמו איך להצביע על חוק ירושלים, חוק הגיוס, ועד לימינו עם הרפורמות בדת ומדינה והשאלה הקריטית האם להישאר באופוזיציה. ניתן לומר כי הפוליטיקה החרדית עוברת טלטלות לאחרונה. עזיבת דרעי וליצמן את הכנסת וכעת עם פטירת הרב קנייבסקי, פניהן של יהדות התורה וגם ש"ס לא יהיו כבעבר. עוד מוקדם לקבוע, אך ניתן לצפות שההכרעות יעברו ככל הנראה לסמכותו של הרב גרשון אדלשטיין בן ה-98, שהנהיג לצד הרב קנייבסקי את הציבור הליטאי, אך אצל רובם החלל שהותיר הרב קנייבסקי לא יצליח להתמלא.