חיילים רוסים באוקראינה מנסים למנוע את זיהויים, כמתבקש בעת מלחמה. אלא שלצורך הסתרת טנקים, משוריינים וכלי רכב אחרים הם משתמשים בענפי עצים ובקש, ואפילו ברצועות שטיחים. לטענת פרשנים, חוסר התחכום המפתיע מלמד על כך שרבים מהכוחות לא היו מוכנים למאבק המתמשך באוקראינה.
הסוואת חיילים וציוד היא חלק מהותי מן הלחימה, בשעה ששדרוגים טכנולוגיים דוגמת מטוסים ללא טייס, לוויינים ואמצעי ראיית לילה נכנסים יותר ויותר לשדה הקרב המודרני. מטרתה של ההסוואה היא עיוות צורות חיצונית והפחתת אותות חום, במטרה להטעות את העין וליצור ספק ובלבול. פרשנים העוקבים אחר הסכסוך באוקראינה אומרים שהכוחות הרוסיים, על אף עליונותם הצבאית, הפגינו חובבנות עוצרת נשימה בתחום, המוכחת בין השאר מהאלתורים שערכו בתחום ההסוואה.
בסרטון שצולם כנראה במהלך חילופי אש בידי חייל רוסי התופס מחסה מאחורי שיירת משוריינים עומדת, נראה שעצי אורנים רכים הודבקו לאורך אחד מצידי הרכב. "מראה מדיף ייאוש", לדברי מייק ג'ייסון, קצין שריון לשעבר בצבא ארה"ב ששירת בעיראק ובאפגניסטן. הנוהל הטקטי של הצבא האמריקני, אומר ג'ייסון, הוא לעטוף כלי רכב שלמים ברשת הסוואה קלה רק כשהם אינם בתזוזה, גם לפרקי זמן קצרים. יחידות אוקראיניות משתמשות בשילובים של רשת ועלים כדי לשבש את הצורה של גוף הרכב. אורנים רכים "טובים יותר מכלום", להערכת ג'ייסון, אך נראה שליחידה הזו חסרה יכולת בסיסית לשימוש בהסוואה, או שפשוט לא היה לה הציוד המתאים מלכתחילה.
תמונות אחרות מאוקראינה מציגות נגמ"שים שחציר פזור עליהם; בסרטון נוסף, חיילים רוסים מכסים כלי רכב צבאי בשטיח או בבד כבד אחר. זה עשוי להיות ניסיון לצמצם או לעוות את חתימות החום המשמשות להתבייתות טילים חודרי שריון, שיער ג'ייסון. שינוי הטמפרטורה יכול להקשות על ההבחנה בין משוריין רוסי למכונית אזרחית, אם כי חייל מיומן היה משתמש גם בכוונת תרמית וגם במשקפת רגילה כדי לאסוף עדויות מגוונות לפעילות האויב.
צבא ארה"ב יוצא כיום משאננותו לאחר המלחמות בעיראק ובאפגניסטן, שבהן הסוואת כלי רכב במאבק נגד לוחמי מיליציות לא הייתה שימושית. לדברי ג'ייסון, התורה הצבאית העדכנית חוזרת ליסודות ודורשת שימוש ברשת הסוואה. רשתות ובדים אחרים יכולים לעזור בהסתרה, ושימוש בעלווה כדי לעוות את קווי המתאר של כלי רכב יכול לספק לצוותים זמן יקר שיאפשר להם להגיב או לתקוף בעצמם. ועדיין, לדבריו, התועלת שלהם מוגבלת בעידן של רחפנים ותצלומי לוויין, משום שההסוואה נועדה בעיקר להטעות את העיניים האנושיות.
המחסור ברשתות הסוואה מודרניות אצל הרוסים הוא הדוגמה העדכנית ביותר למה שפרשנים מתארים כסדרת טעויות טקטיות בפלישה מאז החלה בסוף החודש שעבר. ההערכה היא שהנשיא ולדימיר פוטין וצבאו לא ציפו להתנגדות כה חזקה. לתמיהתם של רבים במערב, חיילים רוסים הפגינו נטייה לדבר במכשירי קשר ובטלפונים סלולריים לא מאובטחים, מה שאפשר למודיעין האוקראיני ליירט את התקשורת שלהם. יחידות הלוגיסטיקה כשלו בניסיון לשנע לחזית די דלק ומזון, מה שהוביל לנטישת כלי רכב צבאיים באמצע הדרך, ובמקרים מסוימים אף לכניעה.
היחידות הרוסיות דווקא ידועות ביכולתן להסוות כהוגן את כלי הרכב שלהן, והן עשו זאת היטב בתרגילים צבאיים בעבר. רוב לי, מומחה לצבא הרוסי, אומר שהשימוש הלא אחיד בהסוואה באוקראינה עשוי להצביע על חוסר הכנה והכוונה של מפקדים ופקודיהם, או להעיד על ביטחונם המופרז בכך שהמלחמה תהיה קלה והממשלה האוקראינית תיפול במהירות. לדברי לי, כטב"מים טקטיים מסחריים מתוצרת טורקית מאפשרים לאוקראינים לחשוף יחידות של צבא רוסיה לתקיפות ארטילריה ולתקיפות אוויר, מה שעלול לגרום לחלק מהחיילים הרוסים לנקוט פתרונות אד־הוק כמו הצבת שיחים על כלי הרכב שלהם או להוריד את המשוריינים מהכביש ולהסתתר בין העצים.