ממשלת מצרים ממקדת את הפיתוח וההשקעה בסיני: אחרי שנים שבהן סבל חצי האי מהזנחה והפך לאזור מועדף על מבריחים ופעילי טרור, נשיא מצרים עבד אל־פתח א־סיסי מקדם חוקים והחלטות שנועדו להבטיח את פיתוחו של חצי האי. לשם כך אושרו לאחרונה הקלות שונות לאזורי שארם א־שייח', דהב ומפרץ עקבה, שמטרתן לעודד השקעות באזורים אלו ולהגדיל את הפוטנציאל הכלכלי והתיירותי שלהם.
המשפטנית המצרית דינא אל־מקדם אמרה לרשת סקיי ניוז כי "מאז כניסתו לתפקיד הנשיא א־סיסי, הציב את פיתוח סיני בראש סדר העדיפויות, מתוך אמונה בחשיבותו האסטרטגית. המטרה היא להשקיע בסיני כמו שעשינו באל־עלמיין, שהפך מאזור מלחמה זרוע מוקשים לאתר תיירותי מושקע".
הרצון למשוך משקיעים זרים לסיני מתנגש בחוקים ישנים שנחקקו כאשר חצי האי נחשב לאזור צבאי ולחגורת ביטחון אסטרטגית. "בגלל הרגישות של חצי האי סיני הציבה מצרים כמה תנאים למשקיעים, והחשוב שבהם הוא שהבעלות על הקרקעות נשארת בידי המדינה. משקיעים זרים שירצו להחזיק ביחידות מגורים ומסחר יוכלו לחכור את הקרקע ל־75 שנה", הסבירה אל־מקדם. גם הבדואים שחיים בחצי האי לא יוכלו לקבל בעלות של ממש על הקרקע. לדבריה, עסקאות עם זרים יידרשו לאישור גורמי הביטחון.
במצרים רואים בפיתוח חצי האי גם דרך למגר את הטרור ואת פעילות הארגונים המזוהים עם דאעש. "המחבלים לא רוצים לפתח את סיני. הם היו מעדיפים להשאיר אותו כמקלט עבורם וכמקום שבו יכולים לבצע את פשעיהם. פיתוח חצי האי הוא מכה עבורם", אמרה אל־מקדם.
אחרי דעיכת מגפת הקורונה, קיוו במצרים לשובם של התיירים לסיני. גורמים מצריים אמרו לנו שתיירים מרוסיה ומאוקראינה היו אמורים להיות נתח עיקרי בתיירות הזו, אך המלחמה שם סיכלה את התקוות הללו. "אנחנו מקווים שהטיסות הישירות יביאו לכאן את התיירים הישראלים", הוסיפו הגורמים.
במסגרת התחממות היחסים בין המדינות הודיעו בחודש שעבר ראש הממשלה נפתלי בנט ונשיא מצרים א־סיסי על קו טיסה חדש מנתב"ג לשארם א־שייח'.
שלשום ביקרה שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי במצרים, ונפגשה עם שרת המסחר והתעשייה המצרית ועם שרת התכנון והפיתוח הכלכלי. בפגישה נידונו הדרכים להגברת שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות, באזורי תעשייה משותפים.