עד המדינה, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר שלמה פילבר, עלה הבוקר (ב') לדוכן העדים ליום העדות החמישי שלו בעדות הראשית, המתנהלת על פי בקשת התביעה ובאישור השופטים במתכונת של עדות נגדית.
בדיון נשאל פילבר על ידי התובעת, עו"ד יהודית תירוש, על התהליך המואץ של הוצאת מכתב הכוונות בנוגע לכוונה לאשר את ביטול ההפרדה המבנית בקבוצת בזק, באופן המנוגד לכללי המנהל התקין.
פילבר השיב לשאלתה ואמא, "האצתי תהליכים בחודשיים האחרונים של 2016, סגרתי פערים. עשיתי תהליך מואץ. אם לא אני הייתי מנכ"ל זה הוה לוקח שלוש שנים. תהליך של שלוש שנים עשיתי בכמה שבועות. בניגוד לכללי מנהל זה לא היה. נעשתה האצת תהליכים".
פילבר אישר שהוא קיצר תהליכים באופן שאיננו מקובל, "נכון לגבי סדר הפעולות. אני האצתי כל הזמן את העובדים. במקומות מסוימים אני קיבלתי החלטות לא כמו התהליכים שהיו בדרך כלל במשרד".
תירוש הקריאה לפילבר קטעים ארוכים מהדברים שאמר בחקירתו במשטרה על המחויבות שלו לעשות את רצונה של חברת בזק, "היו רגעים שבהם הייתי עם הגב לקיר. מה שמתואר כאן לא מייצג תהליך אופטימלי. היה לי שיקול דעת באשר ל'איך', לדרך לעשות את הדברים. לא באשר ל'מה'".
בתשובה לשאלת תירוש אישר פילבר כי החל משלב מסוים במהלך ביטול ההפרדה התאגידית בחברת בזק הוא פעל תוך מידור כל הגורמים המרכזיים במשרד, ורק בעזרת הצוות הקרוב אליו. "דנה נויפלד (יועמ"שית המשרד – ש"פ) לא הייתה בלופ, אגף כלכלה לא ידע מכלום". פילבר הוסיף ואישר כי ביקש מעו"ד אריק רשף שאותו משך ללשכתו לצורך כתיבת הרישיון שלא לדבר על הנושא עם אף אחד.
פילבר טען כי פעל בנושא ביטול ההפרדה המבנית בבזק בידיעת השר הנגבי שמונה לטפל בנושאים שראש הממשלה נתניהו היה מנוע מלטפל בהם לנוכח קרבתו לאלוביץ'. אך עם זאת, לבקשתה של תירוש, הודה כי לא חשף בפניו את הערוץ החשאי מול בזק, וגם לא את קיום שיחת ההנחיה עם נתניהו ואת מחויבותו הנמשכת למה שנאמר בה. "הוא לא מודע לכל מה שאני עושה, הוא מודע לתמונה הכללית, למסגרת. הוא לא מודע לפרטים וגם לא יודע איך הם עובדים".
עד המדינה פילבר אישר בעדותו כי יאיר חקאק, סמנכ"ל אסטרטגיה במשרד שסייע לו בסוגיית ביטול ההפרדה התאגידית בבזק, סירב לחתום על מסמך המדיניות שגובש בלשכת פילבר, וזאת משום שטען שאגף כלכלה במשרד צריך להיות מעורב בנושא. פילבר אף אישר כי ביצע את ההידברות מול מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר, בלי ששורה של בכירים במשרד, באגף כלכלה ובלשכה המשפטית, מודעים בכלל לנעשה בתחום.