סקר שערך המכון הישראלי לדמוקרטיה ומתפרסם היום (ב') מעלה כי רוב עצום של 85% מהציבור היהודי סבור כי העונשים המוטלים על ידי בתי המשפט על מבצעי פיגועים הם קלים מדי. בחינת ממצאי הסקר בציבור היהודי לפי מחנות פוליטיים מראה כי בשלושת המחנות יש רוב גדול לדעה זו, כאשר בשמאל סבורים כך 62%, בקרב מצביעי המרכז המספר עולה ל-81% ובמחנה הימין 91% סבורים כי בית המשפט מקל מדי עם מבצעי פיגועים.
שאלה נוספת שנבחנה בסקר העלתה כי רוב גדול מאוד של 78% מהמשיבים היהודים מסכימים כי במסגרת המאבק בטרור אין מקום לשיקולי מוסר, וניתן להשתמש בכל האמצעים כדי למנוע פיגועים, ורק מיעוט של 19% אינו מסכים לכך. אנשי המכון לדמוקרטיה מדגישים כי מדובר בזינוק כלפי מעלה בהשוואה למדידה מ-2018 אז רק 38.5% הסכימו ששיקולי מוסר אינם רלוונטיים במסגרת המאבק בטרור. ביחס לשאלה זו פילוח לפי מחנה פוליטי מעלה כי רוב גדול מהימין (85%) ומהמרכז (75%) סבור כך בהשוואה למחצית מהשמאל (51.5%).
נתונים נוספים בסקר מעלים כי 18% בלבד מכלל הציבור, היהודי והערבי, נותנים בשר לביטחון הפנים עומר בר לב די הרבה או הרבה מאוד אמון. גם כאן ניתן לראות כי בכל שלושת המחנות רק מיעוט רוחש אמון לשר, אם כי בשמאל מדובר על 40%, במרכז המספרים יורדים ל-33%, ובימין רק 11%.
מנגד, השב"כ 75% מהציבור היהודי רוחשים כיום לשב"כ די הרבה או הרבה מאוד אמון, כאשר מדובר בתפיסה המשותפת לכלל הציבור היהודי. בציבור הערבי מדובר על 27% בלבד. במקביל, 83% מהערבים מעידים על חוסר ביטחון אישי ו-63.5% מהיהודים.
הסקר בחן גם את סוגיית האמון בין הציבור הערבי ליהודי, שם עלה כי 40% מהיהודים סבורים כי רק מיעוט בציבור הערבי תומך בפיגועים, לעומת 31% שמעריכים שהרוב בצד הערבי תומך בפיגועים. בציבור הערבי עצמו 77% חושבים כי רק מיעוט מהערבים תומך בפיגועים. עם זאת, 12% בלבד מהיהודים סבורים כי ההנהגה הערבית פועלת באופן נחרץ נגד אלימות של ערבים כלפי יהודים, לעומת 60.5% מהערבים החושבים כך.
בכיוון ההפוך 58.5% מהיהודים מעריכים כי רק מיעוט מהציבור היהודי תומך במעשי נקמה, כאשר גם בקרב הערבים זו התשובה השכיחה יותר, אם כי רק 37% מהערבים סבורים כך.
סקר המכון הישראלי לדמוקרטיה במסגרתו נמצאו נתונים אלו, נערך אחת לחודש במסגרת 'מדד הקול הישראלי' של 'מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות' שנמצא במכון. את המדד מובילים פרופ' תמר הרמן וד"ר אור ענבי, והסקר מבוסס על מדגם ארצי מייצג בן 761 מרואיינים מקרב כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאי 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית לכלל המדגם היא 3.59%.