במחצית השניה של יום העדות החמישי של עד המדינה שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, עלה נושא התערבותו של השר צחי הנגבי בסוגיית ביטול ההפרדה התאגידית בבזק. הנגבי, אשר עודכן במהלך בשלב מסוים, דרש לערב את הלשכה המשפטית ואת יועמ"שית המשרד עו"ד דנה נויפלד, אותה מידר פילבר מכל התהליך.
"דנה בחורה די חששנית", סיפר פילבר על הפגישה שערך עם נויפלד בעקבות דרישת השר הנגבי. "היא התנגדה לעניין הזה, ואמרה שצריך שימוע. אני התווכחתי אתה, לא היו לה תשובות אבל היא כל הזמן ניסתה להגיד שזה דרמטי. אבל מה ההבדל בין ביטול הפרדה תאגידית להפרדת אמצעי שליטה. אמרתי לה שאם לא תסכימי אני אלך מעל הראש שלה. אני הבנתי שאם אנחנו עוצרים פה עכשיו אני יכול ללכת הביתה. יהיו שנתיים של שימועים, כל משרדי עורכי הדין ירוויחו, כל משרדי הלובינג ירוויחו, אבל הפרדה מבנית לא תהיה וגם השקעה בסיבים לא תהיה. אבל חזקה עלי מצוותו של השר. אני חשבתי שהיא מדברת שטויות, צחי והשר דיברו והסיכום היה שנדבר עם אבי ליכט. השורה התחתונה היתה שהוא גיבה את דנה, למרות שלא היו לה ממש נימוקים".
פילבר ציין עוד כי סבר שלדנה נויפלד יש מניעות בכל ענייני חברת בזק, "באותו יום שאלתי אותה, היא אמרה לי שאין לה מניעות ואני הרמתי גבה. בפועל בהרבה דיונים בנושא ההפרדה המבנית שהיו אצלי בלשכה אני לא ראיתי אותה. יועצים משפטיים רוצים לכסות את כל הכיסויים הכי מלאים. הקונפליקטים האלה קיימים, היה ברור לי שאם אני נותן ווטו לייעוץ המשפטי שום דבר לא יקרה".
עו"ד תירוש הציגה לפילבר ציטוטים שלו, לפיהם גם השר הנגבי ביקש להאט את קצב הטיפול בנושא, "זה נכון, גם השר הנגבי ביקש לערב עוד גורמים במשרד. הדד ליין שבזק הציגו לנו זה סוף 2016, השר הנגבי בעצם רצה לעשות מפגש של כל הנהלת המשרד, ולשמוע את כולם לתת להם את יומם ולשמוע כל מה שהם רוצים. עשינו את זה באמת, ארבעה דיונים שבהם נשמעו העמדות של כולם והשורה האחרונה לא השתנתה. בשניה שצחי הנגבי קבע את המתודולוגיה איך לעשות את זה, אני התיישרתי".
"אנשי בזק ניסו להפעיל לחץ מאוד גדול עלי", סיפר פילבר, "זו היתה הפעם היחידה שבה רמזו לי לקשר בשלי ולקשר שלהם עם ראש הממשלה, שאול אמר לי בטלפון משפט קצר מאוד, 'זה בסמכותך, ויש לך גיבוי לעשות את זה אז תעשה את זה'. אני אמרתי לו שיש לי שר ואני לא עושה שום דבר בניגוד אליו. כשהוא אמר את המשפט הזה אני הבנתי שהוא מתכוון לראש הממשלה, אבל אני אמרתי לו שאין מצב שאני פועל בניגוד לעמדת השר. גם סטלה הנדלר אמרה פעמיים משפט עוד יותר סתום 'שאול אמר לך'. אבל אני הבהרתי שאני לא עושה שום דבר בניגוד לעמדת השר".
עו"ד תירוש הציגה לפילבר את טיוטת מסמך המדיניות שהועברה לשר צחי הנגבי, וזה הסביר כי "מסמך המדיניות מסכם את המדיניות שלי בעקבות כל הדיונים שעשינו, למה אני רוצה גם את ההשקעות כחלק מהעניין ואיך זה מתחבר למסמך המדיניות של השר כחלון". בתגובה הציגה תירוש את עמדתה של היועמ"שית דנה נויפלד לפיה התהליך של כתיבת מסמך המדיניות לקה בחסר, משום שהוא לא שיתף את גורמי המקצוע במשרד בחיבורו של המסמך. על כך אמר פילבר, "כבר אמרתי שדנה לא הבינה". בהמשך הציגה נויפלד מייל בו העביר פילבר את טיוטת מסמך המדיניות ומסמך ההערות של הרן לבאות למייל האישי שלו, ומשם למנכ"לית בזק סטלה הנדלר שהעבירה אותו הלאה לשאול אלךוביץ', אלי קמיר וגורמים נוספים בהנהלת בזק.
בהמשך להצגת המסמכים שאלה תירוש את פילבר מדוע העביר תכתובות פנימיות של המשרד לאנשי בזק, "שוב בדיוק מה שאמרתי לבית המשפט ולך ועכשיו זה הצד השני. יש לי מתווה, החלטתי החלטה אסטרטגית לקדם אותו בהסכמה. פעם קודמת ראינו איך אני מנסה להגיע להסכם עם בזק על הטלפוניה ועכשיו על המתווה". תירוש ביקשה לחדד את החריגות של מה שעשה פילבר מול בזק והוא אישר את הדברים.
תירוש הציגה בפני פילבר התכתבות של אלוביץ' שבה הוא אומר שצריך לסייע לפילבר, ושאלה את העד במה מדובר. פילבר השיב וסיפר על טלפון שקיבל מכתב, ששאל אותו אם זה נכון שהוא עוזב את תפקיד מנכ"ל משרד התקשורת, וערן טיפנברון מחליף אותו, "לפי השם של ערן הבנתי שמנסים לחסל אותי ושזה מגיע מניר חפץ. אז עשיתי שני דברים, אחד שהבנתי מיד שהוא טעות, דיברתי עם שאול אלוביץ' וביקשתי ממנו שיעזור לי. יש דברים שאנחנו עושים ביחד וחבל. חמש דקות אחרי השיחה הזו הצטערתי שדיברתי אתו. אני לא גאה בזה. למחרת עליתי לירושלים, נכנסתי לראש לשכת ראש הממשלה והוא הבהיר שזה שטויות. נכנסתי גם לראש הממשלה ודיברתי אתו ברחל בתך הקטנה, והוא אמר לי שאין שום דבר כזה על הפרק".