בכל ארבע שנים אמורה להתכנס מפלגת ישראל ביתנו בשביל להצביע על שיבוצים למוסדות המפלגה. מערכות הבחירות התכופות והתפשטות מגיפת הקורונה הביאו לכך שהפעם האחרונה שאירוע כזה קרה, הייתה לפני שש שנים.
ביום חמישי הקרוב ינהלו שורת הצבעות על תפקידים שחלקם לא מאוישים. לכאורה מדובר בהליך טכני בלבד למוסדות המפלגה, אך הוא מגלם בתוכו אחריות, כוח וקידום פוליטי. "למרות שמציגים אותנו כמפלגה של איש אחד, גם כאן יש דמוקרטיה", אומר לנו בכיר במפלגה. עם זאת, רוב ההחלטות וההועדה הממונה מתקבלות לאור המלצותיו של היו"ר השר אביגדור ליברמן שנענות.
באופן מוזר, גם מתפקדים יש בישראל ביתנו, על אף שאין שם פריימריז לרשימה לכנסת ובטח שלא לבחירת היושב ראש שמכהן בתפקיד כבר 23 שנה. תעריף דמי החבר למפלגה לשנה עומד על 24 עד 72 ש"ח, אך בשביל להיות חבר מרכז דרכו תוכלו להצביע על שורת חברויות בוועידות שמציעה המפלגה תצטרכו להוציא מכיסכם 152 שקלים.
הבחירות למוסדות המפלגה שמתקיימות לאחר תקופה ארוכה אמורות לאייש משמרות של אנשים שעזבו את המפלגה או שלא מינו אליה נציגים אחרים. בין היתר מדובר על יו"ר המרכז שייבחר על ידי הוועידה (, המוסד העליון=חברי מרכז) על פי המלצת יו"ר המפלגה. הוועידה תבחר את בית הדין ואת המוסד לביקורת על פי הצעתו של יו"ר המפלגה. בנוסף, תבחר את יו"ר הוועידה וכן את נשיאות הוועדה וועדותיה.
לקראת הבחירות לרשויות המקומיות בשנה הבאה תיבחר ועידה מוניציפלית – 300 מהם שיועמדו לבחירה בין הסניפים והיחידות המוניציפליות שאינן סניפים (מי שלא הגיע ל-150 איש חברי מפלגה) ייבחרו מתוך 450 צירי הוועידה. גם הם יאושרו על ידי ליברמן. על כל אלו אחראית ה"ועידה המתמדת", חמישה חברים שמוסמכים לקבל החלטות ולשנותן והם נבחרים על פי החלטתו של ליברמן. האירוע יאפשר דיונים נוספים ונאום צפוי של יו"ר המפלגה.