"המשבר הנוכחי הוא הזדמנות לתיקון אסטרטגי לחיזוק הביטחון האישי במדינת ישראל", אמר ראש הממשלה נפתלי בנט שביקר היום בגזרת יהודה ושומרון. אל הביקור נלוו הרמטכ"ל, מפקד פיקוד מרכז ושבעה מח"טים של הגזרות השונות ביו"ש ובקעת הירדן.
"יש לנו מפקדים נחושים וממוקדי מטרה", אמר בנט בדברים שנשא בבסיס אוגדת איו"ש, סמוך לישוב בית-אל. "אין לי ספק שאנחנו ננצח".
הוא הוסיף כי השבועיים האחרונים בהם התחוללו מספר פיגועים קשים, הם קריאת השכמה. "אנחנו נחושים לא לתת לגל הטרור הזה לחלוף ולעבור בלי תיקון אחרי הזנחה של שנים", אמר אראש הממשלה. "אנחנו פועלים כרגע בצורה מאוד אגרסיבית. עד עכשיו כוחות הביטחון סיכלו יותר מ-15 פיגועי טרור משמעותיים. נגענו ביותר מ-400 חשודים שהיה להם קשר עם דאעש או ארגוני ג'יהאד קיצוני. אבל כל זה לא מספיק. אלו צעדים טקטיים. המשבר הוא הזדמנות לעשות צעד אסטרטגי לחיזוק הביטחון האישי במדינת ישראל".
בנט הזכיר את הביטחון שנשחק בשנים של פשיעה חקלאית נרחבת, פשיעה בחברה הערבית ומעשי טרור. "אחרי שנים בהן משטרת ישראל הורעבה, אנחנו מתגברים בתקנים ואנשים, בציוד מתקדם. אישרנו סיוע חירום של 180 מיליון שקלים להצטיידות ולהקמת חטיבת מג"ב חדשה. זה כוח משמעותי שישמש אותנו בשגרה וחלילה גם בחירום, שלא נגיע שוב ל'שומר חומות'. הייתה הזנחה רבת שנים של סוגיית הנשק בחברה הערבית. ממשלות ישראל אפשרו לכרבע מיליון כלי נשק בלתי חוקיים להצטבר בחברה הערבית. צריך לנקות זאת באמצעות פעולה עקבית ועמוקה שתיקח זמן. זה מורכב ומעורר התנגדות, אבל עכשיו זו המשמרת שלנו וצריך לטפל בעניין הזה", אמר.

במענה לשאלה, התייחס בנט למעשי ההרג שהתגלו ביומיים האחרונים בבוצ'ה שבאוקראינה, אם כי נמנע מלנקוב בפירוש בשמם של הרוסים כאחראים. "אנחנו מזועזעים מהמראות הקשים בבוצ'ה, מראות נוראיים. ואנחנו מגנים אותם בכל תוקף. שר החוץ התייחס לזה. הסבל האזרחי באוקראינה הוא עצום ואנחנו עושים ככל שאנחנו יכולים כדי לסייע", אמר בנט והזכיר את בית חולים השדה הישראלי שהוקם באוקראינה, שטיפל כבר בלמעלה מאלפיים איש. "אנחנו גם קולטים פה פליטים שרוצים להגיע למקום מקלט באופן זמני, וכמובן עולים חדשים".
שאלנו את ראש הממשלה, האם אכן ההסכם החתום להקמת ישיבה באביתר לא יכובד, ושר הביטחון אינו מתכוון לקדם אותו. על כך השיב בנט רק כי "אנחנו ממשיכים ונמשיך לבנות ביהודה ושומרון, לא תהיה כאן הקפאה והדברים יקרו כסדרם". לגבי שאלתנו האם הוא תומך בהכנסת חמץ לבתי חולים במהלך חג הפסח, השיב ראש הממשלה: "יש לנו בחירה בדברים האלה. אנחנו מדינה יהודית אחרי אלפיים שנים בהן היינו קהילות קהילות. הדרך הנכונה היא לא דרך חקיקה, אלא התחשבות. לא צריך בכוח לפתוח תיקים של אף אחד כדי לבדוק אם יש שם חמץ. ומצד שני, אנשים גם אם הם לא שומרי מצוות צריכים מרצונם להתחשב ולא להביא חמץ למקומות ציבוריים", דברי בנט.