שר החוץ האוקראיני דמיטרו קולבה קרא היום (חמישי) לחברות נאט"ו לספק לקייב את כל הנשק הכבד הנדרש כדי להילחם בכוחות הפולשים של רוסיה. "האג'נדה שלי פשוטה מאוד. היא כוללת שלושה פריטים בלבד: נשקים, נשקים, נשקים", אמר קולבה לכתבים לקראת פגישה עם שרי החוץ של נאט"ו בבריסל.
הוא הוסיף: "אני קורא לכל בעלות הברית להניח בצד את ההיסוסים שלהן, את חוסר הרצון שלהן, ולספק לאוקראינה את כל מה שהיא צריכה".
אוקראינה דוחקת במערב להגדיל את אספקת הנשקים שלה ולשלוח אמצעי לחימה כבדים יותר, כולל מערכות הגנה אווירית, ארטילריה, כלי רכב משוריינים ומטוסים, שעה שמוסקבה מתכוננת לחדש את המתקפה שלה במזרח המדינה.
קולבה טען שגרמניה, מעצמה כלכלית אירופית, "יכולה לעשות יותר", ומתח ביקורת על בעלות ברית שעדיין לא ששות לשלוח נשק "התקפי", כביכול: "ההבחנה הזו בין הגנה להתקפה אינה הגיונית בכל הנוגע למצב במדינה שלי". הוא הוסיף, "המדינות האלה שאומרות שנספק לאוקראינה נשק הגנתי, אבל לא נשק התקפי – הן צבועות, זו פשוט גישה לא הוגנת, לא מוצדקת".
נאט"ו סירבה לשלוח חיילים להתערב בלחימה באוקראינה, שאינה חברה בברית, אך שלחה נשק חיוני כולל טילים נגד טנקים ונ"מ. "אני חושב שהעסקה שאוקראינה מציעה הוגנת. אתם נותנים לנו נשק, אנחנו מקריבים את חיינו, והמלחמה מוכלת באוקראינה", אמר קולבה.
ראש נאט"ו, ינס סטולטנברג, אמר שהוא בטוח שבעלות ברית "יטפלו בצורך האוקראיני ביותר מערכות הגנה אוויריות, נשק נ"ט, נשק קל, אך גם נשק כבד יותר וכן סוגים רבים ואחרים של תמיכה".
"אוקראינה נלחמת במלחמת הגנה, כך שלהבחנה הזו בין נשק התקפי לנשק הגנתי אין למעשה שום משמעות אמיתית", הוסיף סטולטנברג.
קודם לכן אמר ראש נאט"ו כי בעלות הברית צריכות לנצל חלון של מספר שבועות כדי לספק נשק כעת, כאשר מוסקבה מתארגנת מחדש ומחמשת את כוחותיה למתקפה גדולה נוספת במזרח אוקראינה.
שרת החוץ של גרמניה, אנאלנה בארבוק, אמרה לכתבים שברלין "בוחנת מקרוב יחד עם שותפינו כיצד נוכל לתמוך באוקראינה בעתיד, בצורה אינטנסיבית יותר ומתואמת יותר, כי יש להם זכות להגנה עצמית".
כרגע נראה שחברות ברית נאט"ו כבר נענים לקריאה לשלוח נשק כבד נוסף לאוקראינה. לפי דיווחים בתקשורת הצ'כית, פראג שלחה טנקי T-72 וכלי רכב משוריינים מתוצרת ברית המועצות לאוקראינה, המדינה הראשונה שעשתה זאת. גורמים צ'כיים רשמיים סירבו לאשר שכך קרה.
לצד משלוחי נשק לאוקראינה, המערב הטיל על מוסקבה מטח עיצומים שמטרתם לפגוע בכלכלה הרוסית. קולבה בירך על גל חדש של עיצומים שהוכרזו על ידי ארה"ב, בריטניה והאיחוד האירופי בעקבות גילויי מקרי הרצח ההמוני בעיירה בוצ'ה, אך התעקש שאירופה חייבת להרחיק לכת עוד יותר. "נמשיך להתעקש על אמברגו מלא על נפט וגז לרוסיה", אמר קולבה.
האיחוד האירופי מסיים כעת את סבב העיצומים החמישי שלו, כולל הצעת איסור על ייבוא פחם רוסי. אחראי מדיניות החוץ של הגוש, ג'וזפ בורל, אמר שצעדים נגד הנפט הרוסי יידונו על ידי שרי החוץ של האיחוד האירופי בשבוע הבא: "במוקדם או במאוחר, אני מקווה שבמוקדם, זה יקרה".