יממה לאחר הכרזת שר הביטחון בני גנץ כי יביא לאישור הממשלה תקציב של 360 מיליון שקל לסגירת הפרצות בקו התפר, במערכת הביטחון מנסים לקדם היום (א') את פרויקט סגירת הפרצות, שכן החלק שבו יבוצעו העבודות הוא חלק קטן מפרצות רבות.
המטרה המרכזית כרגע היא לעצור עד כמה שניתן את כניסת השוהים הבלתי חוקיים במספר מוקדים בעיתיים, בהם תיבנה גדר חכמה. במקומות בהם אין חדירה מאסיבית, מי שיבצעו את העבודה הם לוחמי גדוד האיסוף הקרבי ולוחמים שיתפסו קו באזור ויוקפצו לכל תרחיש.
גורם ביטחוני מבהיר כי אין כרגע תוכנית לעצור הרמטית את כניסת השב"חים בעיקר בגלל תקציב ומפני שהמערכת תיתן מענה לפועלים שיקבלו אישור "כתום", כלומר אותם פועלים מסורבי כניסה שיורשו להיכנס על סמך התניות ומעקב ביטחוני. עוד אומר הגורם כי מרבית הפועלים שנכנסים לתוך ישראל אינם מסורבי שב"כ, אלא הם בוחרים מטעמי נוחות להיכנס דרך הפרצות, וזאת כדי לחסוך זמן בידוק וכדי להגיע לעבודה בשעות מוקדמות יותר.
בחלק מהנקודות הפרוצות תותקן גדר בדומה למכשול "שעון החול" שהותקן בגבול מצרים. "שעון החול" היא גדר חכמה ובעלת יכולות טכנולוגיות שקשה לפרוץ. בחלק מהנקודות תיבנה חומה שתמנע כניסת פועלים, וכאמור בחלק מהמקומות יוצבו כוחות לסגירת הפרצות.
לצד התכנית הגדולה, ההבנה במערכת הביטחון היא כי לא מדובר בסגירה סופית שתעצור את חדירת השוהים הבלתי חוקיים, וכי סגירה שכזו תדרוש היערכות ביטחונית אחרת לגמרי וכן תקציב שנאמד בסכומים של מעל שני מיליארד שקלים.