למרות רצף הפיגועים ולצד הפעילות הצה"לית בג'נין, עדיין לא התקבלה החלטה לבטל במלואן את ההקלות שניתנו לפלסטינים לרגל חודש רמדאן. הדיונים בנושא צפויים להתקיים בכינוס הקבינט המדיני-בטחוני היום (א') אחר הצהריים, ובישיבת "חיתוך מצב", שתתקיים עוד לפני ישיבת הקבינט, בהשתתפות ראש הממשלה נפתלי בנט ובכירי המערכת הביטחונית. בסביבת בנט, עוד מתחבטים לגבי המלצות המערכת הביטחונית, לפיהן עדיף להשאיר על כנן את הקלות רמדאן באזורים ה"שקטים". כלומר באזורים כאלו מהם לא יצאו פיגועי טרור כנגד ישראלים בימים האחרונים.
בשבוע שעבר, קודם לפיגוע הירי הרצחני בתל-אביב, אמר גורם מדיני לגבי סוגיית השארת או הסרת ההקלות כי "הכול תלוי במצב בשטח". אולם מאז, כאמור, רצח מחבל פלסטיני עוד שלושה אזרחים ישראלים בלב עיר הומה. בשבוע שעבר, בעת ביקורו באוגדת איו"ש סמוך לבית-אל, אמר בנט כי המשבר הביטחוני הנוכחי הוא הזדמנות אסטרטגית לחיזוק הביטחון האישי במדינת ישראל שנשחק קשות. "במשך יותר מדי שנים, הביטחון האישי של אזרחי ישראל, מפשיעה חקלאית, דרך פשיעה בחברה הערבית, דרך טרור כזה או אחר, בשחיקה", אמר.
אמש, מוצאי שבת, הגיע בנט לבית החולים איכילוב, כדי לבקר את פצועי הפיגוע מיום חמישי המאושפזים שם. ראש הממשלה אמר בתום הביקור כי ישראל עוברת מהגנה להתקפה. "אנחנו פוגעים במקורות הטרור בכל זמן ובכל מקום, בלילה, ביום, בבוקר, בערב, ובכל מקום שהם. כמו שאמרתי, לא יהיו שום מגבלות על כוחות הביטחון, על צה"ל, שב"כ ומשטרת ישראל. אנחנו נמשיך לרדוף אחרי הטרוריסטים בכל מקום".
ביום שישי, בהצהרה משותפת עם שר הביטחון בני גנץ והשר לביטחון פנים עמר בר-לב, אמר בנט כי ייתכן והתקופה הקשה הנוכחית תהיה ממושכת. כמו כן השווה בנט את בתקופה הנוכחית לאינתיפאדה השנייה, שפרצה שנים ספורות לאחר נסיגת הכוחות הישראלים מיו"ש בשל הסכמי אוסלו. "האינתיפאדה השנייה ארכה מספר שנים אבל בסוף ניצחנו. גל טרור הבודדים של 2015-2016 נמשך למעלה משנה, ועלה לנו ב-50 נרצחים אבל בסוף ניצחנו. גם הפעם ננצח.
"מאנשים שחוגגים רצח יהודים באמצעות חלוקת ממתקים אין לי שום ציפיות, אבל צריכות להיות לנו ציפיות גבוהות מעצמנו. אנחנו – כעם, כמדינה – נצטרך אורך רוח, עצבים חזקים, ערנות אזרחית של כולנו, ומעל לכל אמונה גדולה בצדקת דרכנו בארץ הזאת", הוסיף בנט. "אנחנו נילחם בטרור ביד קשה וננצח. זה אפשרי. טרור אינו גזירת גורל".