המשטרה תפצה את שלושה ילדים מאיזור השומרון אשר צולמו בעירום על ידיי שוטרי מג"ב בעת שטבלו בעירום במעיין המשמש כמקווה בישוב יצהר. סגן נשיא בית משפט השלום בירושלים, השופט מרדכי בורשטין, קיבל היום (ג') את טענות הילדים לפגיעה בפרטיות ובצנעת הפרט, מתח ביקורת על התנהלות השוטרים באירוע ופסק פיצוי כולל על סך 40,000 ₪.
בהחלטתו מתח השופט ביקורת על התנהלות השוטרים באירוע ולאחריו. "לא נערך דו"ח פעולה ובנוסף אחד השוטרים אישר כי השוטרים תיאמו גרסאות. כך מסר אחד מהשוטרים במח"ש: "הוא רשם לי באותיות בעברית במשמעות ערבית: שהגרסה השנייה היא זו הנכונה ולזכור אותה". די בהודאה זו כדי לפגום משמעותית בגרסת השוטרים" טען השופט.
לגבי צילום הילדים בעירום, אמר השופט "חרף העובדה שהשוטר היה מודע למצבם של הקטינים, למשך הזמן הנדרש על מנת להתלבש ולכך שהם לא לבושים, המשיך השוטר לעשות שימוש במצלמה המבצעית. לא הייתה כל נחיצות ודחיפות להיכנס בשנית למקום ואף לא נשקפה כל סכנה המצדיקה כניסה נוספת". בהמשך כתב השופט "הצילום הנוסף והמיותר חרג באופן ממשי מההתנהלות הנדרשת, תוך התעלמות מזכויות הקטינים".
עו"ד מנשה יאדו המייצג את שלושת הילדים מטעם ארגון חוננו מסר "צילום בעירום מלא של שלושה ילדים בני כ-12 וחצי שנים, עת טבלו במעיין – מקווה טהרה ביצהר – כך לא אמורה להיראות תמונת הפעילות המבצעית של משטרת ישראל ביהודה ושומרון.
לא שמעתי גינויים לא מהמפכ"ל ולא מהשר לביטחון פנים על ההתנהלות המבישה של השוטרים שלהם, לא ראינו גם כתבי אישום של מח"ש – לא על הצילום בעירום מלא ולא על תיאום הגרסאות ושיבוש הליכי המשפט שביצעו השוטרים בחקירה. לא הוגש כתב אישום משמעתי ולא ננקטו סנקציות משמעתיות כלשהן, פרקליטות מחוז ירושלים גוננה על תיעוד הילדים בעירום עד שקיבלנו, לאחר שלוש שנים של מאבק משפטי, פסק דין שסוף סוף מגדיר מפורשות כי לא הייתה שום הצדקה לצילום הילדים הקטנים בעירום", סיכם.
נזכיר כי האירוע התרחש בקיץ לפני כארבע שנים, עת שלושת הילדים טבלו בעירום במעיין סמוך ליצהר. הילדים, אחד בן 12 וחצי ושניים בני 13, ירדו למעיין עם כלבתו של אחד מהם אשר הייתה קשורה ברצועה נמתחת שחסמה את הכביש המוביל למקום. מאחורי הילדים הופיע ג'יפ מג"ב, שצפר לילדים בכדי שיפנו את המעבר. הילדים משכו את הכלבה לעברם על מנת לפנות את הכביש, ורצו למעיין.
מדובר במעיין המוסתר מעין הציבור, מקורה בצילייה אטומה ומהווה מקווה אינטימי בו ניתן להוריד בגדים בצנעה לפני הטבילה. הילדים התפשטו וטבלו במעיין, כשלפתע הבחינו בשני שוטרי מג"ב שנכנסו אל מתחת לצילייה. השוטרים צילמו את הילדים עם מכשירי הפלאפון האישיים שלהם ועם מצלמה נוספת, מה שגרם לילדים להיצמד לדפנות המעיין בכדי להסתתר. הילדים ביקשו מהשוטרים לצאת בכדי לאפשר להם להתלבש, ולדבר עימם בצורה מסודרת מחוץ למעיין.
הילדים הגישו תביעה נגד המשטרה באמצעות עו"ד מנשה יאדו מטעם ארגון חוננו, במשטרה טענו כי מדובר בפעילות אשר נעשתה במסגרת החוקית של פעילות השוטרים אך כאמור בית המשפט דחה את טענת ההגנה ופסק כי על המשטרה לפצותם ב-10,000₪ כל אחד וכן 10,000₪ הוצאות משפט, סכום ככלי של 40,000₪.
בשבוע שעבר דווח כי המשטרה תפצה שלושה תלמידי ישיבה חרדים בסכום כולל של 25,500₪, וזאת לאחר שעברו חיפוש משפיל בעת שעשו את דרכם לחוף הים הנפרד בתל אביב ביום בו נערך מצעד הגאווה בעיר. השלושה תבעו את המשטרה באמצעות עו"ד מנשה יאדו מטעם ארגון חוננו, ולאחרונה עדכנה הפרקליטות את עורך הדין על נכונות לשלם להם פיצויים במסגרת הסכם פשרה.
כמו כן פרסמנו בעבר כי המשטרה התחייבה לשלם פיצויים על סך 3,500 ₪ לצעיר שעוכב ללא סיבה כשניסה להפגין כחוק נגד מצעד הגאווה בירושלים בשנה שעברה, במסגרת הסכם פשרה בין הצדדים. בקיץ האחרון שילמה המשטרה פיצויים בסך 25,000 ₪ לאיש עסקים שנעצר במצעד הגאווה ברעננה לפני כשנתיים, בשל חזותו הדתית. ד', תושב רעננה, חובש כיפה ובעל זקן יזכה לפיצוי לאחר שנעצר במצעד הגאווה בעיר ללא סיבה הנראית לעין. הוא נאזק בפומבי ובילה את הלילה במעצר, דבר שגרם לו נזק כספי גדול. הוא הגיש תביעה ובמסגרת הסדר פשרה שהושג בינו לבין המשטרה נקבע סכום הפיצוי שיקבל.
ממשטרת ישראל נמסר: "פסק הדין שהתקבל לאחרונה, נלמד בימים אלה ובמידת הצורך יופקו הלקחים הנדרשים בהתאם".