המשטרה תפצה באלפי שקלים בחור שנעצר במחאת אהוביה סנדק בירושלים, ללא סיבה הנראית לעין והוחזק בתנאים לא סבירים, כך קבע בימים האחרונים בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים. נועם לר, צעיר תושב ירושלים תבע את המשטרה על כך שלדבריו בעת שהיה בדרכו לתחנה המרכזית בירושלים, בחודש מארס בשנה שעברה, נעצר על ידי שוטרים כשעבר ליד עצרת מחאה סמוך לגשר המיתרים בבירה.
בפסק הדין, קבע השופט כי בהתנהלות המשטרה נמצאו פגמים רבים "התובע נחקר רק בשעה 04:30 והובא בפניי קצין ממונה רק בשעה 10:30 ,דהיינו לאחר שחלפו 13 שעות מעת שנעצר, וזמן קצר לפני הדיון בבית המשפט. לא מצאתי הצדקה לכך. ואיחורים משמעותיים אלו הולידו הפרה נוספת של זכויות התובע. אילו נחקר והובא בפני קצין ממונה תוך זמן סביר והקצין היה מחליט על המשך מעצרו, ניתן היה להעבירו לבית מעצר שם הייתה מתאפשרת לו לינת לילה סבירה.
בתביעה נכתב כי בתאריך 21.3.18 בשעה 21:30 לערך יצאו התובע ואחיו הצעיר מביתם בקרית משה אל עבר התחנה המרכזית במטרה לקנות ארוחת ערב. בדרכם לתחנה המרכזית חלפו השניים ליד גשר המיתרים שם נערכה באותה העת הפגנת מחאה על מותו של הנער אהוביה סנדק ז"ל לאחר מותו במהלך מרדף משטרתי. כאשר הגיעו לפסי הרכבת והתכוונו לחצות אותם לכיוון התחנה המרכזית, הבחין התובע בשוטר המסמן לו לגשת אליו. התובע ציית להוראה, וניגש לשוטר".
"ברגע בו הגיע התובע אל השוטר תפס השוטר בעוצמה את ידו של התובע, ללא כל שיג ושיח מוקדם – ללא הזדהות וללא מסירת עילה והודיע לתובע כי הוא עצור. התובע הוכה תדהמה שהרי לא עשה דבר וניסה לשאול את השוטר על מה ולמה החליט השוטר לעצור אותו, אך השוטר לא הסכים למסור את עילת המעצר. לאחר כ – 15 דק' לערך הוכנס התובע לניידת המשטרה ונלקח לתחנת לב הבירה, שם הוכנס לתא המתנה", צוין בכתב התביעה.
בנוסף, הובהר בתביעה כי שרשרת העבירות כנגד לר החלה מרגע הגעתו לתחנה: "במשך כל השעות הרבות ששהה התובע בתחנת המשטרה לא הביאו אותו השוטרים בפני קצין ממונה ולא נתנו לו הזדמנות להשמיע את טענותיו. במהלך הלילה הגיע לתחנה קצין אשר הורה לשוטרים בהוראה קולקטיבית, ללא כל מפגש ובדיקה פרטנית עם העצורים, לא לשחרר אף עצור בלא שיועלה לדיון".
השופט קיבל את טענות התובע וקבע כי "התובע נחקר רק בשעה 04:30 והובא בפניי קצין ממונה רק בשעה 10:30 ,דהיינו לאחר שחלפו 13 שעות מעת שנעצר, וזמן קצר לפני הדיון בבית המשפט. לא מצאתי הצדקה לכך. ואיחורים משמעותיים אלו הולידו הפרה נוספת של זכויות התובע. אילו נחקר והובא בפני קצין ממונה תוך זמן סביר והקצין היה מחליט על המשך מעצרו, ניתן היה להעבירו לבית מעצר שם הייתה מתאפשרת לו לינת לילה סבירה".

"כמו כן, לא מצאתי הצדקה לאזיקתו של התובע בחקירתו כמו גם בכל פעם בה נצרך התובע לנקביו והובל לשירותים כשהוא אזוק. נהלי המשטרה קובעים כי אין לאזוק עצור בתוך תחנת משטרה אלא במקרים חריגים, אשר המקרה דנן אינו נמנה עליהם. זאת כאשר נציגת הנתבעת הודתה כי התובע לא היה אלים וממילא לא היה מקום לאזיקתו בתחנת המשטרה", קבע השופט.
לנוכח הפרת זכויותיו של התובע כאמור לעיל, חייב השופט את משטרת ישראל את לפצות את הצעיר ב – 7,750 ₪.
מפגינים רבים טענו שחוו אלימות מצד השוטרים במהלך ההפגנות, שדרשו חקירה מעמיקה בפרשת מותו של אהוביה סנדק, הנער נהרג ברכב שהתהפך במהלך מרדף משטרתי בגבעה סמוכה ליישוב כוכב השחר שבשומרון בדצמבר 2020.
לפני למעלה מחודש דיווחנו גם כן כי המשטרה חויבה בתשלום פיצויים בסך 6,000 לקטינה, בת 14, שנעצרה גם היא בהפגנות הקוראות לחקור את רצח סנדק ז"ל.
ממשטרת ישראל נמסר: "החשוד נעצר במהלך הפרות סדר שהיו בירושלים בחשד לחסימת ציר תנועה של הרכבת הקלה. בית המשפט דחה את טענת התובע לעניין המעצר וקבע כי המעצר בוצע כדין, אולם קבע פיצוי בגין היבטים נוספים שקשורים בטיפול בו לאחר המעצר. החלטת בימ״ש תילמד ובמידת הצורך יופקו הלקחים הנדרשים".