מרין לה־פן, נשיאת מפלגת "החזית הלאומית" בצרפת, מזהירה מפני שליחת נשק נוסף לאוקראינה, וקוראת לפיוס בין נאט"ו לרוסיה לאחר שהמלחמה באוקראינה תסתיים.
לה־פן, לאומנית מוצהרת בעלת קשרים רבי שנים עם רוסיה, אישרה במסיבת עיתונאים שלשום גם את הדיווח שאם תחליף את הנשיא עמנואל מקרון בסבב השני של הבחירות, ב־24 באפריל, היא תוציא את צרפת מהפיקוד הצבאי של נאט"ו ותצמצם את התמיכה הצרפתית במיזמי האיחוד האירופי.
מקרון, מועמד המרכז הפוליטי ותומך האיחוד האירופי, עומד בפני מאבק קשה מהצפוי כדי להישאר בשלטון, בין השאר משום שההשפעה הכלכלית של המלחמה פוגעת באופן קשה במדינה, ובמיוחד במשקי בית עניים. השותפות האירופיות של צרפת חוששות שנשיאות של לה־פן עלולה לערער את אחדות המערב, בזמן שארה"ב ואירופה מבקשות להפגין תמיכה באוקראינה ולסיים את המתקפה הרוסית ההרסנית.
כשנשאלה על הסיוע הצבאי לאוקראינה אמרה לה־פן שהיא תבקש להמשיך את התמיכה בהגנה ובמודיעין, "אך אני מסויגת יותר לגבי משלוחי נשק ישירים. מדוע? מכיוון שגבול דק עובר בין סיוע ובין הפיכה לשותפים בלוחמה". המועמדת הביעה חשש מפני "הסלמה של הסכסוך הזה, שעלולה לסחוף מדינות רבות למחויבות צבאית".
מוקדם יותר באותו יום הודיע דובר ממשלת צרפת, גבריאל אטל, שצרפת שלחה לאוקראינה בשבועות האחרונים נשק בשווי 100 מיליון אירו, כחלק מגל מתמשך של נשק מערבי.
מוקדם יותר בכהונתו ניסה מקרון לפנות לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין כדי לשפר את יחסיה של רוסיה עם המערב. השניים נפגשו שוב בשבועות שלפני הפלישה הרוסית, במאמץ כושל למנוע אותה. אולם מאז צרפת תמכה בעיצומים שהטיל האיחוד האירופי על מוסקבה ותמכה באוקראינה במהלך הלחימה.
לה־פן הוסיפה שצרפת צריכה לצאת לדרך עצמאית מהברית הצבאית של נאט"ו בראשות ארה"ב. למרות הזוועות שכוחות רוסיים ביצעו באוקראינה, לה־פן אמרה שנאט"ו צריכה לפעול למען "התקרבות אסטרטגית" לרוסיה לאחר שהמלחמה תסתיים. מערכת יחסים כזו תהיה "אינטרס של צרפת ואירופה, ואני חושבת שאפילו של ארה"ב", אמרה, כדי למנוע מרוסיה לכרות ברית חזקה יותר עם סין. היא סירבה להתייחס ישירות לזוועות המתחוללות באוקראינה.
הדברים נאמרו במהלך מסיבת עיתונאים שבה ביקשה לה־פן להציג את תוכניותיה למדיניות החוץ, הכוללות עצירת סיוע למדינות אפריקניות אלא אם כן יקבלו מהגרים "בלתי רצויים" המבקשים להיכנס לצרפת. היא גם הביעה רצון לצמצם את התמיכה במאמצים הבינלאומיים לשפר את בריאותן של נשים במדינות עניות, לתמוך בזכויות המיעוטים או לפתור בעיות סביבתיות.
בסוף מסיבת העיתונאים, הניפו מפגינים כרזה המציגה פגישה של לה־פן ופוטין בשנת 2017. פעיל אחד הוצא מהחדר. בחוץ גם התקיימה הפגנה קטנה נגד גזענות.
"הבחירה במדאם לה־פן פירושה בחירת מעריצה של המשטר האוטוקרטי של פוטין, ושל ההיגיון האימפריאליסטי שלו", אמר דומיניק סופו, ראש ארגון SOS Racism. "המשמעות תהיה שצרפת תהפוך לווסאל של רוסיה של פוטין".