כמו בכל שנה, חודש הרמדאן הוא האות לפרסום סדרות חדשות בעולם הערבי – וכנהוג, רבות מהן מעוררות סערה. הפעם, דווקא עונתה השלישית של הסדרה המצרית "הבחירה" היא שמטרידה את תושבי ארץ הנילוס – לאחר ששר הדתות המצרי רמז בעקבותיה שח'ירַת א־שאטר, בכיר האחים המוסלמים, הוא ששלט למעשה במצרים בעת שלטונם הקצר של האחים המוסלמים במדינה לפני כעשור.
העונה הראשונה של "הבחירה" עסקה בלחימת צבא מצרים מול ארגון דאעש בסיני, והעונה השנייה עסקה באנשי כוחות הביטחון המצריים שהצטרפו למהפכה נגד מנהיג האחים המוסלמים מוחמד מורסי בעת כהונתו כנשיא. העונה הנוכחית חוזרת לעסוק בשנת שלטונו של מורסי, ומופיעה בה לראשונה דמותו של נשיא מצרים כיום, עבד אל־פתאח א־סיסי, שהיה אז שר ההגנה ומוטט את משטר האחים המוסלמים. מטרתה של הסדרה לחזק את מעמד הצבא ומוסד הנשיאות, והכותבים אינם נרתעים מלשכתב את ההיסטוריה לצורכיהם.
הסדרה כתובה כמעין מסמך תיעודי ומדלגת בין קטעים ששודרו בימים ההם בתקשורת המצרית והכללית ובין סצנות דרמטיות מומחזות. פרק 12 של העונה השלישית נפתח בסצנה המציגה את מורסי אוחז בתמליל ריאיון של הנשיא שמעון פרס ב־BBC, שבו הוא נשאל אם קיבל מכתב תשובה מנשיא מצרים לאחר שבירך אותו ברמדאן; נשיא מצרים יושב בחדר עם ח'ירת א־שאטר, בכיר האחים המוסלמים שמועמדותו לנשיאות נפסלה.
שר הדתות המצרי מוחמד מח'תאר גמעה אמר שאפשר להבין מכך שא־שאטר, שנידון למוות לאחר נפילת האחים המוסלמים, הוא מי ששלט למעשה במצרים – ומוחמד מורסי לא היה אלא בובה שלו. השר כתב בטוויטר: "ההדלפה על השיחה בין ח'ירת א־שאטר לחאלד משעל מוכיחה שהאחים המוסלמים לא האמינו כלל במערכת הממלכתית המצרית. הפרק מאשר גם מי שלט למעשה במצרים. מורסי לא היה יכול להתמודד מול כוחו והשפעתו של א־שאטר".
נראה ששר הדתות צופה בסדרה באדיקות. בציוצים אחרים שלו הוא שיבח את הסדרה שחשפה את תוכניות האחים המוסלמים ואת בגידתם במולדת. "הסדרה 'הבחירה' הוכיחה בראיות חותכות שהמדינה נוהלה בידי האחים המוסלמים, שביקשו להשתלט על מצרים לקידום האינטרסים שלהם", הוא כתב.
דיון דתי יותר התעורר בעקבות סדרה אחרת, "פאתן אמל חרבי", על שם גיבורת ספריו של הסופר המצרי איברהים עיסא, שיצירותיו האחרות עוררו בעבר מחלוקת דתית במצרים ובעולם הערבי. כבר בפרקיה הראשונים הציגה הסדרה דיון בין אישה לאיש דת בסוגיית זכויות האישה על ילדיה, ובאשר לפסיקות האסלאם בנושא. השאלה שעלתה שם הייתה אם מורשת המשפט המוסלמי היא באמת אותנטית, שהרי היא מבוססת על חדית'ים, תורה שבעל פה, ולא מוזכרת במפורש בטקסט הקוראן.
בין מבקרי הסדרה היה האימאם הגדול ממסגד אל־אזהר אל־שריף, ד"ר אחמד א־טייב, פוסק ההלכה החשוב באסלאם. ברשתות החברתיות הופצה תמונה של כותב הסדרה לצד השייח', ובצמוד לה ציטוטים של דברי ביקורת חריפה על הסדרה ה"מעוותת את משמעות הקוראן והורסת את האמונה". אבל מעריצי התוכנית בדקו ומצאו שהביקורת המיוחסת לשייח' מזויפת, ובהמשך גם יצאה הכחשה רשמית מהמסגד.