בכירי הממשלה מגבירים את הלחץ על סיעת רע"ם לא לפרוש מהקואליציה, זאת אף שלא נענו דרישותיה להפסיק את פעילות כוחות הביטחון ברחבי הר הבית. את המגעים עם רע"ם אמורים להוביל שר החוץ יאיר לפיד ואנשיו, בעוד ראש הממשלה נפתלי בנט מתרחק מכך באופן מכוון.
בין דרישות המפלגה נכללת התחייבות לשמירה על הסטטוס־קוו בהר הבית. שבוע שעבר מסרו לנו מלשכת לפיד שלא הכירו את הדרישות: "נלמד את הרשימה ברצינות ונשב איתם", נאמר לנו.
סיעת רע"ם כבר "הקפיאה" את חברותה בקואליציה, בהוראת מועצת השורא, ארגון הגג של המפלגה; אך כעת גוברות הקריאות לפרישה מלאה, לקראת סיום פגרת הכנסת. בתחילת השבוע אמר מופתי התנועה האסלאמית, השייח' מוחמד סלאמה: "סבלנו מספיק מממשלת בנט הפושעת. צריך לקבל החלטה שתחייב את מנסור עבאס ורע"ם לפרק את הממשלה. מסגד אל־אקצה הוא קו אדום".
לפני שבוע כתב ח"כ מאזן גנאים מרע"ם למזכיר הממשלה שלום שלמה כי "אם לא תופסק פעילות כוחות הביטחון במסגד אל־אקצה לאלתר, אני רואה את עצמי מחוץ לקואליציה". כמו כל חבר אחר בקואליציה, שמתבססת כעת על 60 מנדטים, פרישה של גנאים תביא לנפילתה הסופית.
במפלגת רע"ם רואים במסריו של גנאים חלק ממסע הבחירות שלו לראשות העיר סכנין בבחירות המקומיות בעוד שנה וחצי, ואומרים שאינו מתכוון להתמודד ברשימת רע"ם בבחירות לכנסת הבאה. אבל בהמשך הצטרף למחאה גם יו"ר ועדת הפנים ויו"ר הסיעה וליד טאהא, כשכתב שש מילים בלבד בחשבון הפייסבוק שלו: "מסגד אל־אקצה הוא קו אדום".
עמדתה הרשמית של המפלגה אינה שונה מעמדת חבריה הקיצונים: בעמוד הפייסבוק של רע"ם נכתב בערבית שהסיעה דוחה כל פלישה למסגד אל־אקצה ועושה הכול כדי למנוע את הפרת קדושתו, ושיש לאסור כניסת יהודים ונוצרים או מאמינים אחרים להר, בין שהם עורכים פולחן דתי ובין שלא: "הפתרון האמיתי טמון במניעת כל אדם שאינו מוסלמי בכניסה למסגד אל־אקצה בתירוץ כזה או אחר".
ובכל זאת, בסיעה אין תמימות דעים. היו"ר מנסור עבאס ואשת אמונו ח"כ אימן חטיב יאסין, בצד הפייסני יותר, דוגלים בהכלת האירועים ובהוצאת המיטב מההישארות בקואליציה, בשעה שגנאים וטאהא מובילים את הצד הלוחמני ומעדיפים לפרק את הממשלה ולקבל נקודות מבית. "רע"ם – סיעה אחת", נמסר בתגובה מהמפלגה.
לעת עתה איש מחברי הסיעה הערבית לא פרש רשמית מהקואליציה, אף שבנט סירב לשנות את מדיניותו בעקבות האיומים ואמר ש"כוחות הביטחון ממשיכים לקבל מהדרג המדיני יד חופשית לכל פעולה שתיתן ביטחון לאזרחי ישראל".
אם הסיעה תפרוש מהקואליציה, יהיה לאופוזיציה רוב לפיזור הכנסת – אך כנראה לא לחקיקת אי אמון קונסטרוקטיבי, שכנראה ידרוש מהערבים לתמוך במועמדותו של בנימין נתניהו לראש הממשלה.