האם ארה"ב עדיין שוקלת את הוצאת משמרות המהפכה האיראניים מרשימת ארגוני הטרור? ביום חמישי בערב סירב דובר מחלקת המדינה האמריקנית להתייחס לשאלה שהופנתה אליו בעניין. הוא נשאל בנוגע לדיווח בישראל כי ארה"ב הודיעה למדינות האירופיות השותפות בהסכם כי הממשל לא מתכנן להסיר את משמרות המהפכה מרשימת ארגוני הטרור, והשיב רק כי אין בכוונת ארה"ב לנהל משא ומתן בפומבי.
גורם ישראלי מדיני בכיר התייחס לעניין בשבוע שעבר, ואל שתי המהמורות האחרונות שלכאורה ניצבו בפני שיבה אל ההסכם. הראשונה, הייתה הדרישה האיראנית שסורבה לסגירת כל החקירות הפתוחות כנגדם בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. "עבדנו על זה קשה ואמרו להם לא. וקרה מה שאנחנו אמרנו שיקרה כשאומרים לאיראנים לא מוחלט – הם ממשיכים הלאה", אמר הגורם. המהמורה האחרונה היא עניין משמרות המהפכה. על פי הבכיר הישראלי, הלחץ כרגע מתמקד בכך שלפחות כוח קודס – הכוחות המיוחדים של משמרות המהפכה האיראניים, האחראי בין השאר למבצעים החשאיים מחוץ לגבולות איראן ובעיקר לתמיכה בארגוני טרור – לא יוצא מחוץ לרשימה. אמירה שממנה ניתן להבין כי ישראל, ששידרה אופטימיות בנושא לפני כשבועיים – וקיוותה כי מסע הלחצים לו היו שותפים ראש הממשלה נפתלי בנט, שר החוץ יאיר לפיד והיועצת המדינית של רה"מ שמרית מאיר – השיג את מטרתו, יודעת כי למרות זאת ההחלטה האמריקנית בנושא אינה סופית.
כזכור, בביקורו בארץ לפני שבועות ספורים, נשאל מזכיר המדינה בלינקן האם משמרות המהפכה הם ארגון טרור בעיניו, והתחמק ממתן תשובה ישירה. ההערכה הישראלית הייתה כי היועץ לביטחון לאומי של ביידן, ג'ייק סאליבן, מתנגד להוצאת משמרות המהפכה האיראניים מרשימת ארגוני הטרור, בעוד בלינקן מוביל קו שתומך בהיענות לדרישה האיראנית, כדי שלא להקריס סופית את השיבה אל ההסכם.
בפודקאסט של ארגון JINSA, (המכון היהודי לביטחון לאומי) אליו התראיין בשבוע שעבר שגריר ישראל בארה"ב לשעבר, רון דרמר, הוא מתח ביקורת על המחאה הבלתי מספקת שמובעת לדעתו מכיוון ישראל בכל הנוגע לשיבה להסכם. "בנושא של משמרות המהפכה ישראל עושה קצת יותר רעש, אבל לא מספיק", אמר והציע כי יאיר לפיד יבקש להתראיין בתקשורת האמריקנית במשותף עם אחד משרי החוץ של המדינות הערביות באזור עימן חתמה ישראל על הסכמים, ויחד הם יביעו את הסכנה הגדולה הטמונה הן בהסכם עצמו, והן בעניין משמרות המהפכה.