"משה סלע הוא אדם שנוטה להתרברב. יש לו נטייה מוכחת למעשי עורמה ומניפולציה, ואת כל זה אמר בית המשפט המחוזי ובית המשפט העליון. כך שהעדות שלו נגד שלמה בניזרי הייתה תחת הידיעה במי מדובר", כך אמרה הבוקר (ב') עו"ד נורית ליטמן, המשנה לפרקליט המדינה ומי שהייתה התובעת בתיק בניזרי בדיון בוועדת חוקה, על השימוש בעדי מדינה בעקבות הודאתו של סלע כי שיקר בעדותו. ליטמן ביקשה לענות לטענות חברי כנסת על שימוש בעייתי של המשטרה והפרקליטות באנשים לא ישרים למתן עדות נגד אישי ציבור.
בפתח הדיון האשים ח"כ איציק ועקנין מש"ס את המשטרה והפרקליטות על כך שהרשיעו את בניזרי על סמך עדות שקר. "אי אפשר להמשיך עם מוסד עדי המדינה. שלמה בניזרי הורשע בגלל עדות של עד מדינה שעשה פי שמונה ממה שאיש הציבור עשה, אבל אנחנו רוצים את הראש של איש הציבור כי זה יותר פופולרי", אמר ועקנין והוסיף "זו אובססיה גמורה להציע הצעות נדיבות לעדי מדינה – העיקר שיגידו משהו".
ח"כ אלעזר שטרן יצא נגד דבריו של ועקנין ואמר כי "אנחנו לא יכולים לשפוך את התינוק עם המים בגלל המקרה הזה. זה נכון שיהיו עדי מדינה, גם אם פוטרים אותם מעבירות יותר חמורות כדי להעיד מול אנשי ציבור. אין לאף אחד סימפטיה לעדי מדינה, הם לא חוזרים בתשובה ולא מגיעות להם שום פריווילגיות. יש מקום לדיון כזה אבל צריך לתת גיבוי למערכת המשפט".

מי שתקפה בחריפות את גורמי אכיפת החוק הייתה דווקא חברת הכנסת יוליה מלינובסקי שהתייחסה בעקיפין גם לעדי המדינה נגד ראש הממשלה. "ראינו שכשאדם חם או קר לו, הוא יספר הכול רק כדי לצאת מתא המעצר. ראיתי את זה גם כשהייתי במשטרה, איך שמים אדם נורמטיבי בבית מעצר עם עבריינים ואחרי שעתיים הוא מספר הכול. אם במשטרה צריכים את כל מערכת העדים הזו אתם כנראה לא יודעים לעבוד. מתבקש לשאול כמה עדי מדינה יש בשנה וכמה זה עולה למדינה? ניסיתי להגיע למידע הזה וזה סוד מדינה כנראה".
גם ח"כ אורי מקלב הביע סלידה מעדי המדינה והשימוש בהם במערכת אכיפת החוק. "המערכת שותקת אחרי הדבר הזה (הודאתו של סלע כי שיקר. ש.א.כ). להיות עד מדינה זה דבר מאוס ובזוי של אדם שבא להציל את עצמו ולהפליל אחרים בתמורה לתמריצים. מערכת המשפט מעוניינת להשתיק את העניין כי מה שעומד למבחן פה זה עדי המדינה. טוב וחשוב שיש דיון, המערכת לא הוכיחה שהיא בדקה את עצמה ולא הגיבה לעדות הדרמטית של עד המדינה של בניזרי".
את הדברים ביקש לסתור חבר הכנסת בני בגין שיצא נגד חברי הכנסת החרדים ומלינובסקי. "הכלים האלה נדרשים למאבק בפשיעה וזה נוחל הצלחות רבות יותר משהציבור נוטה לחשוב כשהוא קורא את הכותרות", אמר.


ח"כ מיכל רוזין התייחסה גם לאלימות השוטרים אמש (א') בהפגנה בחיפה וטענה למשבר אמון חריף מול רשויות אכיפת החוק: "אנחנו שומעים ח"כים שמדברים על עדי מדינה כעל אחרוני העבריינים. המסר על המשטרה המושחתת יוצא מהבית הזה וגם הדיון הזה הוא חלק מזה. אבל אחרי סופ"ש מאוד קשה והתנהגות שוטרים כלפי מפגינים, קשה לדבר על אמון הציבור במשטרה ולהגן עליה. טוב שעושים את הדיון וטוב שאנחנו מדברים כי יש קבוצות שלמות באוכלוסייה שאיבדו אמון במשטרה וביכולת שלה להביא צדק. חלק מהן, נבחרי הציבור שמביעים אי אמון בכוחות האכיפה".
בשלב זה שטחה עו"ד ליטמן את תשובותיה לטענות חברי הכנסת ואמרה כי "בהכרעת הדין של בניזרי, סלע היה נדבך מרכזי, אבל בתיק הזה העידו גם העוזרים האישיים של בניזרי, מנכ"לים של משרדים, ואנשים שבוודאי אתם מכירים – כולם העידו נגד בניזרי. סלע קיבל דמי קיום לכל זמן שהיה נדרש לעדות ולא יכול היה לעבוד. יותר מזה לא נכון להיכנס לתיק.
"אני ניהלתי את התיק וקראתי את הכרעת הדין פעמים רבות. נכון להגיד שהחקירה נעשתה בצורה ממצה. אני חולקת על מה שנאמר פה. מוסד עדי המדינה היה תמיד ויהיה תמיד. יש עבירות שיש מקום לחתום בהן הסכמים עם עדי מדינה כי הן עבירות שקשה לחשוף אותן בלי מישהו מבפנים. אף פרקליט או חוקר לא שש לחתום על הסכם עדי מדינה כמוצא ראשון, גם תיק בניזרי לא התחיל מעד המדינה".

בתשובה לטענתה של ח"כ נורית קורן לפיה "אתם לוחצים מדי על הנחקרים עד שהם מודים. ככה זה נראה היום", ענתה עו"ד ליטמן "עדי מדינה היו מאז ומעולם בתיקי שחיתות ציבורית. אנחנו עושים תרגילים בחקירה וכשהמניפולציה כשרה התרגיל מותר. יש חקירה ומותר למשטרה להפעיל אמצעי לחץ כדי לפענח פשעים. כשחותמים הסכם עם עד מדינה הוא בד"כ לא אדם צדיק וישר. אנחנו לוקחים עבריין ועושים אותו עד מדינה זה מדויק".
ראש מדור סיוע חקירתי ואחראי בין היתר על מוסד עדי המדינה, דני אמויאל, סירב לתת נתונים רלוונטיים באשר לשימוש בעדי מדינה נגד אישי ציבור. "חורה לי לשמוע את הנתונים המפלצתיים. בשנת 2018-2010 נחתמו רק 17 הסכמים בממוצע בשנה מתוך אלפי תיקי חקירה שהמדינה מנהלת", טען אמויאל. כאשר יו"ר הוועדה ניסן סלומיאנסקי ביקש לשמוע מתוך כמה תיקים ציבוריים מדובר, ענה לו אמויאל "מה זה תיקים ציבוריים?"
אם חברי הכנסת של ש"ס קיוו לטהר את שמו של בניזרי בדיון המזורז שנקבע הבוקר, הם התאכזבו לשמוע כי הפרקליטות עומדת מאחורי התיק למרות דבריו של עד המדינה שניסה להתנער מאחריותו להפללת השר לשעבר. עם זאת, המשטרה וגם הפרקליטות לא הצליחו להסביר את הפער בין השימוש בעדי מדינה להפללת אישי ציבור כאשר יודעים שהם משקרים. לכן קבע סלומינסקי דיון המשך נרחב בנושא השימוש בעדי המדינה.