למרות סגירת מעבר ארז לכניסת פועלים וסחורות, בישראל לא מתכוונים לגרום להידרדרות מחודשת במצב הביטחוני. אף על פי שגם הבוקר (ב') המעבר יהיה סגור, בישראל מתכוונים לפתוח אותו מחדש בימים הקרובים בתנאי שגם הבוקר יישמר השקט בהר הבית ולא ישוגרו רקטות מעזה.
עדיין לא ברור איך יגיבו במערכת הביטחון על אי השקט מצפון, לשם שוגרה הלילה רקטה ככל הנראה באמצעות ארגונים סוררים מלבנון. אם יתברר כי ארגון חמאס הוא זה שהפעיל את הסוררים, כמו שקרה בעבר במבצע שומר החומות, וישראל תקשור את אי השקט מצפון למצב שבגללו נסגר מעבר ארז בדרום, אזי אנחנו בדרך להסלמה.
בחמאס מנסים להכתיב כללים חדשים במרחב והאמת שהם מצליחים לא רע, ישראל שוב מוצאת את עצמה בעמדתה הנגררת והמגיבה ולא בעמדה המכתיבה את המתרחש.
הרקטה הלילה בצפון מסמנת גבול חדש בפער שבין ארגוני הטרור לבין המדינה שפועלת בצורה מושכלת בעוד שבצד השני פועלים ללא רסן. עם זאת נדמה שהמדינה ממשיכה לחזור על אותן שגיאות ולא פועלת כדי להכתיב קווים ברורים במלחמה בטרור.
התגובה הלילה מצד ישראל הייתה כזו שנועדה לשמור על השקט מול חיזבאללה ונסראללה, שלא עומדים מאחורי הירי מצפון. לנסראללה אין שום רצון להיכנס לתוך האירוע הזה, אבל אין לו שום בעיה לאפשר אותו.
חשוב לומר, כמו שבעזה לא קורה כלום בלי אור ירוק של חמאס, בלבנון לא קורה כלום בלי אור ירוק של נסראללה. הכול מחושב, הזמן, המקום, הטיל ששוגר והמרחב שנבחר. כמו שישראל לא נבהלת מירי לעוטף עזה מדרום, בצפון רואים את מרחב היישוב שלומי ככזה שישראל יכולה להכיל.
אומנם צה"ל הגיב על שיגור הרקטה לצפון, אך בעיקר הפיץ תגובת תודעתית, באמצעות דובר צה"ל, שהעצימה את האירוע לכזה שבו נורו 50 פגזים למרחבים פתוחים. ביממה הקרובה במערכת הביטחון יתמקדו בעיקר בהערכות מצב, אז נדע לאן פנינו מועדות בגזרות השונות. האם לפנינו שקט, רגיעה, פתיחת מעבר ארז מחדש וחזרה לשגרה או דווקא הסלמה והדרדרות ביטחונית מחודשת.