אף שרוסיה מתעקשת שאינה מבקשת לכבוש את השטחים שתפסה באוקראינה, קיריל סטרמוסוב, בכיר במנהל הצבאי והאזרחי במחוז חרסון בדרום אוקראינה, הודיע שמטבע הרובל יהיה ההילך החוקי בשטחים שתחת שלטונה של מוסקבה. "מ־1 במאי ניכנס לגוש הרובל", צוטט בסוכנות הידיעות הרוסית הממשלתית, "ריא נובוסטי".
סטרמוסוב ציין שלמשך "תקופת חסד" של ארבעה חודשים יתאפשר השימוש בגריבנה האוקראינית והמרתה לרובל. "לאחר מכן נעבור לחלוטין לעסקאות ברובל". הכרזתו של סטרמוסוב טרם אושרה בידי פקידים בכירים ברוסיה.
נציבת זכויות האדם באוקראינה, לודמילה דניסובה, גינתה את התוכנית וכינתה אותה "מעשה סיפוח". היא האשימה את הכוחות הרוסיים בהרעבת תושבי חרסון באמצעות בלימת הבאת סיוע הומניטרי לאזור. "הנהגת הרובל באזור חרסון היא הפרה נוספת" של החוק הבינלאומי, אמרה.
מוקדם יותר שבוע שעבר הודיעה רוסיה שתפסה את השליטה במחוז כולו, כולל בבירה המנהלית חרסון, שנפלה בידי הרוסים שעות ספורות לאחר פלישתם לאוקראינה ב־24 בפברואר.
הרובל הרוסי עבר טלטלה קשה מפרוץ המלחמה. יום לפני הפלישה היה שער הרובל 4 שקלים ל־100 רובל; לאחר הטלת עיצומי המערב על הרוסים בראשית מרץ, צנח שערו ל־2.4 שקלים ל־100 רובל. כדי למנוע את המשך התמוטטות הרובל ערך הבנק המרכזי הרוסי שינויים במדיניותו, והטיל מגבלות מיידיות חמורות על החזקת מטבע זר בחשבונות עובר ושב ועל קבלת מטבע זר כתשלום. המטבע התחזק והגיע לשער של 4.61 שקלים ל־100 רובל, רמתו באוקטובר 2021.
המהלכים המגבילים של הבנק המרכזי באים כשמחיר בצידם: פגיעה ביכולות הייבוא והייצוא, בריחת מוחות ופגיעה בתמריץ לעבוד מעבר לים.