רוסיה הציבה לאחרונה דולפינים מאולפים בכניסה לנמל מרכזי בים השחור, בצעד שמטרתו עשויה להיות סיוע להגנה על בסיס ימי גדול של הקרמלין במקום, כך דיווח מומחה ימי שהתבסס על תצלומי לוויין. התמונות שהגיעו לידי הוושינגטון פוסט מאת "מקסר טכנולוג'יס" מציגות שתי מכלאות דולפינים בכניסה לנמל סבסטופול בחצי האי קרים, שסופח מאוקראינה ב־2014.
ה"י סאטון, מומחה לצוללות שדיווח לראשונה על הדולפינים במכון הימי האמריקני שלשום, אמר שהמכלאות הועברו לשם בפברואר, בערך עם תחילת הפלישה לאוקראינה. הוא הסביר שניתן להשתמש בדולפינים כדי להדוף צוללנים אוקראינים שמנסים להיכנס לנמל כדי לחבל בספינות מלחמה רוסיות – תפקיד שלדבריו ארה"ב ורוסיה אימנו עבורו בעבר יונקים ימיים. דובר מטעם מקסר הסכים עם ניתוחו של סאטון.
כמה ספינות מלחמה רוסיות משייטות בנמל סבסטופול, מחוץ לטווח הטילים האוקראינים. הצי הרוסי ספג החודש מכה חסרת תקדים במלחמה הנוכחית כשספינת המלחמה מוסקבה, ספינת הדגל של צי הים השחור הרוסי, טבעה לאחר שפגעו בה שני טילים אוקראינים.
מאז שנות השישים אימן הצי האמריקני דולפינים ואריות ים כדי לסייע בהגנה מפני איומים תת־מימיים. לפי מומחים ימיים, לדולפינים ישנו הסונאר המתוחכם ביותר שהמדע מכיר, והוא מקל עליהם יחסית לזהות על קרקעית האוקיינוס מוקשים וחפצים אחרים שעלולים להיות מסוכנים, ושיהיו קשים לזיהוי באמצעות סונאר אלקטרוני.
תוכנית ההכשרה ליונקים ימיים של הצי האמריקני, שהתקיימה בסן־דייגו, בוטלה בשנות התשעים. ביטול התוכנית הקל על בכירים שנאלצו להדוף טענות מתמשכות של פעילי זכויות בעלי חיים על כך שהיונקים שימשו ככלי נשק התקפיים. המיתוס הזה זכה לפופולריות בסרט המדע הבדיוני "יום הדולפין" משנת 1973, שבו מדען מאמן דולפינים לתקשר עם בני אדם. בסרט נחטפו הדולפינים במסגרת ניסיון להשתמש בהם כחלק ממזימת התנקשות פוליטית.
על פי דיווחים, רוסיה השתמשה בבסיס סבסטופול לפני נפילת בריה"מ כדי לאמן דולפינים למטרות צבאיות כמו הנחת חומרי נפץ על ספינות או שליית מוקשים. עד היום לא ברור אם אי פעם נעשה בהם שימוש בפעולות צבאיות. לאחר התפרקות בריה"מ, בסיס סבסטופול שימש את אוקראינה לאימון דולפינים למפגשי טיפול. רוסיה חידשה את האימונים הצבאיים של יונקי ים לאחר שהשתלטה על עיר הנמל ב־2014, כך דיווח אז המוסקבה טיימס.
בשנת 2019 צץ בנורווגיה לווייתן לבן עוטה רתמה, מה שגרם למומחים ימיים מקומיים לשער שהם נתקלו ביונק שהיה חלק מתוכנית אימונים של הצי הרוסי, כך על פי דיווחים בתקשורת. מקומיים כינו את הלוויתן "הוואלדימיר" – שילוב של המילה הנורווגית ללווייתן, ושמו הפרטי של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.