לראשונה מאז פרישתה, ח"כ עידית סילמן ניהלה היום (א') שני דיונים בוועדת הבריאות של הכנסת, שבראשה היא עדיין עומדת. כשהיא משדרת עסקים כרגיל, ניהלה סילמן דיון ראשון בתקנות התחשבנות בין בתי חולים לקופות חולים לשנים 2021 עד 2025, ואילו השני דן בקידום לתכנית הלאומית לטיפול במשבר בריאות הנפש בקרב ילדים ובני נוער.
כזכור, סילמן הודיעה לפני מספר שבועות על פרישה מהקואליציה, שם חושבים כרגע על דרכים להדיח אותה, אך מדובר בהליך שלא צפוי לעבור באופן חלק.
על מנת להחליף יו"ר ועדה נדרש רוב בוועדת הכנסת, שבה מכהנים, עשרה ח"כים – שבעה מהקואליציה מול שלושה מהאופוזיציה, שבהם נספרת כעת גם סילמן עצמה. אך מדובר בחלק הקל בתהליך, וכמו שהיה רוב להכרזה על הפרשתו מימינה של ח"כ עמיחי שקלי, כך גם יעמוד רוב נגד סילמן. אולם במסגרת התהליך נדרש גם אישור ועדת בריאות, שם הקואליציה נמצאת בפער של ח"כ אחד לטובתה, וגם כאן סילמן כבר מחושבת עם האופוזיציה.
אחת הדרכים שעליהן חשבו בקואליציה, היא להחזיר את הוועדה למקומה הקודם והטבעי – והוא כחלק מוועדת העבודה והרווחה, בראשות ח"כ אפרת רייטן (העבודה), שממנה פוצלה ועדת הבריאות לטובת תפקיד לסילמן לבנסת הנוכחית. עם זאת, במקרה כזה התפקיד עובר ל"גוש לפיד" בקואליציה, שכזכור מושתת על חוק ממשלת החילופים, וכל ח"כ משוייך לאחד מראשי הממשלה – המכהן או החליפי, וכך מופר האיזון מול "גוש בנט" שהתפקיד משתייך אליו. עם זאת, כל עוד סילמן עומדת בראשותה, הוועדה נחשבת כשייכת לאופוזיציה.
במקביל לכך, בבורסת השמות לתפקיד יו"ר הקואליציה עלה שמו של סגן השר אביר קארה, ועל מנת להשאיר את הוועדה בידי ימינה נבחן מינויו גם ליו"ר ועדת בריאות. לשם מילוי אחד מהתפקידים יידרש קרא להתפטר מתפקידו כסגן שר במשרד ראש הממשלה, חרף המחמאות שהרעיף עליו רק לאחרונה רה"מ בנט.
לכזכור, מאז כוננה הממשלה לפני קרוב לשנה, מחרימים חברי האופוזיציה את הוועדות כשבחלק מהדיונים נכחו אך נעדרו מההצבעה. על אף פגישות ארוכות, ניסיונות פשרה וסולחה ועתירות לבג"ץ, הצדדים לא הגיעו להסכמות על הרכבי הוועדות, ובעיקרן ועדת כספים שבה נשמר רוב כפול לקואליציה. כעת עשויים באופוזיציה לשבץ מחדש נציגים נוספים בוועדות, כדי להשות עוד יותר על תפקוד הממשלה נטולת הרוב בכנסת, אולם לכך נדרש כינוס של המליאה והודעה בה, דבר שבקואליציה לא ימהרו לאפשר.