במשרד החוץ מסכמים עד כה את המערכה ההסברתית בנוגע למתחולל בהר הבית בימי הרמאדן – כהצלחה מבחינתם נוכח האירועים. "במבט זהיר על שלושת השבועות האחרונים, קרה כאן משהו שלא קרה בשומר החומות", אומר סגן השר עידן רול. "הפורום בהובלה של שר החוץ יחד עם מערך ההסברה הלאומי ובהשתתפות נציגי המל"ל, המשטרה, שב"ס וצה"ל, נפגש בכל יום בשבוע האחרון באוף-ליין או בזום. ההסברה פה בעיניי הצילה חיים ואנחנו מוכנים לאתגרים שעוד יבואו", מוסיף רול. "הצעדים האופרטיביים בשטח מנעו התלקחות. ידענו לאתר מיידית נתונים במענה לדוגמה לטענות ספציפיות ולפייק ניוז שעלו ברשת, ולהביא סרטונים שהפריכו את שנכתב. אנחנו ממשיכים להיות עם האצבע על הדופק".
להחלטה לסגור את הר הבית כליל בפני יהודים כבר למעלה משבוע, יש ממד הסברתי? ההר סגור בגלל חשש מהטענות של אושיית האינסטגרם הפרו-פלסטינית בלה חדיד ודומותיה?
"למיטב ידיעתי המניע לסגירה הוא נטו בטחוני. סגירות דומות היו גם בשנים קודמות", שב רול על הטיעון שהשמיע גם שר החוץ יאיר לפיד בנושא. "אבל הסברתית, הטענה הפלסטינית כאילו המשטרה שלנו עושה פרעות בהר, לא עבדה". לדבריו, רק גופי תקשורת פרו-פלסטיניים הדהדו את הנרטיב השקרי, אך בכלי התקשורת המרכזיים בעולם הוא לא הצליח לתפוס נוכחות. על פי דיווחים של נציגויות ישראל בעולם, התעניינות התקשורת הבינלאומית הייתה נמוכה מאוד והסיקור לדברי אנשי משרד החוץ ברבים מהמקרים היה מאוזן, ולפי התרשמותם בחלקו אף חיובי, ומציג את הדברים לכאורה מנקודת המבט הישראלית. "הם גם לא הצליחו לשכפל את זה לזירה הפיזית. לא ראינו הפגנות גדולות כנגד ישראל, לא ראינו צעדות. הספין כאילו מוסלמים לא מצליחים להתפלל בהר הבית, לא תפס".

מעבר לפן ההסברתי, שר החוץ לפיד הביע כבר בשבוע שעבר שביעות רצון מהתגובה המדינית הן האמריקנית והן האירופית לאירועים על ההר, אותה הגדיר "די מדודה". "הם בסך הכול מבינים מה אנחנו עושים", אמר לפיד.
עם זאת, נציין כי גורמים מדיניים עדיין לא נוקבים במועד בו ייפתח ההר מחדש לעליית יהודים, וההתמודדות המשמעותית עדיין מגולמת ברשימת הדרישות שהציבה ירדן, נוכח ההתפרעויות המוסלמיות בהר. זו שעיקרה הגברת כוחו הטכני וכוח השפעתו של הוואקף בהר הבית והוצאת כוחות הביטחון הישראליים ממנו.