"הקהילה היהודית של פרגוואי נרגשת בעקבות העברת השגרירות של מדינתנו מתל אביב לירושלים", מספר היום נשיא הקהילה היהודית הקטנה של פרגוואי, ג'ק פליישמן למקור ראשון. פליישמן הגיע לישראל יחד עם נשיא פרגוואי הוראסיו קארטס לכבוד העברת השגרירות. "לא רק הקהילה היהודית מתרגשת מהמעבר, אלא החברה כולה מברכת את הנשיא שלנו. ישנן הרבה התבטאויות דתיות בתקשורת, הרי מי שמברך את ישראל, יבורך בעצמו".
לרגל מעבר השגרירות, נערכה הבוקר ארוחה חגיגית לכבוד נשיא פרגוואי, על ידי המועצה הישראלית ליחסי חוץ הפועלת תחת הקונגרס היהודי עולמי. דן מרידור, נשיא המועצה, הודה לנשיא הוראסיו קארטס על החלטתו ההיסטורית והמבורכת.

פרגוואי היא מדינה קטנה, בת כ-7 מיליון אזרחים, והקהילה היהודית במדינה היא בת פחות מאלף נפשות. "רוב הקהילה היהודית שלנו היא מסורתית (קונסרבטיבית צ.ק.) אך ישנו גם בית חב"ד", אומר פליישמן המשמש כנשיא ארגון הגג, שתחתיו כל הארגונים הפועלים בקהילה. בינהם: בית כנסת קונסרבטיבי, חברא קדישא, תנועת נוער 'הנוער הציוני', בית הלל לסטודנטים באוניברסיטאות ואף מועדון ויצו לנשות הקהילה. פליישמן מתבדח, "עוד לא קיבלו אותי לויצו, אבל מדובר בארגון מאוד רציני ופרו ישראלי".
"פרגוואי היא מדינה מאוד חברותית, ואנחנו לא קורבנות לאפליה או אנטישמיות. העם בפרגוואי מאוד מעריך אותנו, וכמובן גם הממשלה רואה אותנו בצורה חיובית. הרי אני נמצא כאן בפמליה של הנשיא", הוא מסביר.
פליישמן היגר לפרגוואי לפני 30 שנה, קודם לכן חי בפרו, וכאשר הגיע בנו לגיל בר מצווה, אשתו טסה לפרו בכדי להעביר למדינה הקטנה אוכל כשר לקראת החגיגות. "אשתי חזרה לפרגוואי עם קופסאה של דגים כשרים, ובאותו יום היתה בדיקה של משרד החקלאות שלנו בשדה התעופה והם עצרו אותה. כשפתחו את הקופסא, ראו שהדג ארוז עם סימן כשרות. כאשר באתי לאסוף את אשתי, סיפרתי לפקיד שאנחנו יהודים, ושאשתי נסעה במיוחד להביא אוכל כשר לקראת בר המצווה של בנינו". תשובתו של הפקיד ריגשה את פליישמן מאוד, "אנחנו גאים בכך שיהודים חיים במדינה שלנו, אין כל בעיה, אתם יכולים להמשיך ולצאת מהשדה". פליישמן מסביר, "זו אנקדוטה שממחישה כמה אוהבים אותנו בפרגוואי. יש קהילה אוונגליסטית גדולה, שזהו הזרם השני בגודלו אחרי הקתולים, והם הופכים להיות יותר ויותר מרכזיים". זו אם כן, הסיבה לתמיכה המשמעותית בקהילה היהודית ובישראל.

"יש קבוצות אוונגליסטיות שמארגנות את 'מצעד החיים' בפרגוואי, חבריהן צועדים ברחובות עם מגן דוד צהוב על דש הבגד שלהם, ואומרים 'לעולם לא עוד'. זה לא מובן מאליו במדינה שבה הקהילה היהודית היא 0.0001 אחוז מהאוכלוסייה", הוא מספר.
בוגרים רבים של תוכנית "מש"ב" (המרכז לשיתוף פעולה בינלאומי) של משרד החוץ הישראלי, שאינם יהודים, הפכו למעין "שגרירים לא רשמיים של מדינת ישראל", לדברי פליישמן. "כל בוגרי מש"ב הם חברים במועדון שנקרא 'שלום', מדובר באנשים מאוד פרו ישראליים, אשר חוגגים את החגים היהודיים ביער שנקרא 'יער ישראל'. יש הערכה מאוד גדולה לישראל בקרב אותם אנשים, והם קרובים גם לקהילה היהודית".
רוב הקהילה היהודית בפרגוואי חיה בבירה אסונסיון מסוף המאה ה-19. מוסדות הקהילה היהודית קמו במאה ה-20, כשהגיעו מהגרים יהודים מפולין ומאוקראינה. בשנות ה-30 הגיע גל הגירה גדול של כ-20 אלף יהודים מגרמניה. עם תום מלחמת העולם השנייה הגיעו לפרגוואי ניצולי שואה רבים. אך עם הזמן, חלקם הגדול עזב לארגנטינה וברזיל השכנות או עלה לישראל.

נשיא פרגוואי אמר באירוע כי ״בביקור האחרון שלי כנשיא החלטתי להגיע לפה ולהעביר את שגרירות פרגוואי לירושלים, זו החלטה היסטורית נכונה. אם יש לכם ספק, תקראו את התנ״ך. אנחנו מתחילים ביחסים חדשים עם ישראל, במהלכם נחשוב ונעבוד יחד. אני יכול רק להוסיף כי אני אוהב אתכם מאוד״.